Food & Drink | 25.09.2019 08:18

Athens Wine & Art Festival: Αυτό το σαββατοκύριακο το κρασί συναντά την τέχνη

Newsroom

Η σχέση του κρασιού και της τέχνης έχει πολλές διαφορετικές εκφάνσεις. Πέρα από το γεγονός ότι το ίδιο το κρασί μπορεί, υπό μια έννοια, να θεωρηθεί τέχνη, καθώς είναι μια πολύπλοκη άσκηση ισορροπίας και αρμονίας που λειτουργεί και ως τρόπος έκφρασης του εκάστοτε παραγωγού, έχει εμπνεύσει και εξακολουθεί να εμπνέει από ποιητές και λογοτέχνες, μέχρι εικαστικούς και σκηνοθέτες. Αυτή την διάσταση του κρασιού επιχειρεί να διερευνήσει μέσα από ποικίλες δράσεις μια διαφορετικής λογικής οινική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στην Πειραιώς.

Στο πρώτο Athens Wine & Art Festival, που απευθύνεται σε οινόφιλους κάθε κατηγορίας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά οινοποιείων μικρού και μεσαίου μεγέθους, τα οποία θα μπορεί να αγοράσει σε ειδικές τιμές μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υποστηρίζεται από το www.botilia.gr, να παρακολουθήσει θεατρικά δρώμενα, DJ sets, εκπαιδευτικά σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ με οινική θεματική καθώς επίσης και να περιηγηθεί σε μια ρετροσπεκτίβα με επιλεγμένα έργα από το αρχείο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο η ομάδα stART του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου του «Θεάτρου της Ημέρας» και οι εκπαιδευτές του προγράμματος «Μικροί Γεωργοί στην πόλη» θα απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά με παραμύθια, θεατρικά παιχνίδια και βιωματικά δρώμενα. Το φεστιβάλ θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με τη Sugah Spank και τους Swing Shoes.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Για τη συμμετοχή στη δοκιμή και για το συλλεκτικό ποτήρι της έκθεσης το κόστος είναι € 5, μέρος των οποίων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Λύρειου Ορφανοτροφείου που καταστράφηκε στο Μάτι, μέσω της Μ.Κ.Ο Δεσμός.

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Πειραιώς 256. Ημέρες & ώρες λειτουργίας: 11:00 – 13:00 μόνο για επαγγελματίες με επίδειξη κάρτας, 13:00 – 19:00 για το κοινό.

φεστιβάλκρασί