Food & Drink
|
15.11.2019 09:04
Πώς φτιάχνουμε καραμέλα βουτύρου
NewsroomH εκτέλεση είναι απλή. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα (ή αντικολλητικό τηγάνι) τη ζάχαρη, αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα και να πάρει το χρώμα της καραμέλας και μετά ρίξτε το βούτυρο. Χαμηλώστε την ένταση της εστίας, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά, κατεβάστε και αφήστε να κρυώσει ελαφρά για τη σερβίρετε.
Διατηρήστε την καραμέλα στο ψυγείο και λίγο πριν τη ξαναχρησιμοποιήσετε ζεστάνετέ τη σε μπεν-μαρί ή σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην καεί.
Διαβάστε ακόμη
- Νέα μέτρα για την ακρίβεια στο ρεύμα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης: Έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας για επιδότηση τον Αύγουστο
- Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στην δολοφονία Λυγγερίδη ο 20χρονος σύντροφος της ανήλικης που μαχαίρωσε 19χρονη
- ΗΠΑ: Εκτός περιμέτρου ασφαλείας το κτίριο από το οποίο ο δράστης πυροβόλησε τον Τραμπ - «Παταγώδης αποτυχία»
- Ιστορική στιγμή: Η σπανιότερη φάλαινα στον κόσμο μπορεί να ξεβράστηκε σε παραλία - Δεν την είχε συναντήσει ποτέ άνθρωπος