Food & Drink|18.12.2019 07:58

Ένα rakomelo bar που βλέπει τα ελληνικά λικέρ με άλλο μάτι

Άντζελα Σταματιάδου

Θα πάρετε ένα λικεράκι; Το θεματικό μπαρ της Roots που πρωτοστήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή στο Yoleni’s Greek Gastronomy Center στο Κολωνάκι, έχοντας ως στόχο να επαναπροσδιορίσει την εικόνα ενός αγαπημένου ελληνικού τραταμέντου, επιστρέφει για... δεύτερο γύρο: ρακόμελο με μέλι από τη Μάνη και γλυκά μπαχαρικά, λικέρ μαστίχα, λικέρ δίκταμο και λικέρ κανέλα, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές και περασμένα από το φίλτρο του σήμερα, είναι οι τέσσερις πρωταγωνιστές του Rakomelo bar που θα φιλοξενείται στο υπόγειο του καταστήματος για δύο μήνες (μέχρι τις 11 Ιανουαρίου).

Όσοι το επισκεφτούν μπορούν να μοιραστούν (τι άλλο;) ρακόμελο που παραμένει ζεστό σε ένα καλαίσθητο ειδικό σκεύος, να δοκιμάσουν μια σειρά από ευκολόπιοτα κι ελαφριά ποτά (€ 7), όπως το Diktamo Spritz με βερμούτ και grapefruit soda ή το Chios Fizz με Μαστίχα και Αegean Tonic, καθώς επίσης και κάποια κοκτέιλ με βάση τη σειρά της Roots, που σερβίρονται σε γνωστά bar του εξωτερικού (€ 9), όπως το Νegroncino, ένα διαφορετικό Negroni, με γλυκιές νότες και χαρακτηριστική πικρή επίγευση από το λονδρέζικο Oriole και το γλυκόπιοτο My Honey Clementine, από το La Zanzara στη Ρώμη, μια διαφορετική πρόταση με βάση το ρακόμελο, με μπράντι, amaro και φρέσκο μανταρίνι. Τα συνοδευτικά του ποτού έχει αναλάβει η ομάδα της Yolenis, συνδυάζοντας τυριά, αλλαντικά και ελληνικές λιχουδιές από της συλλογή της.

Το Rakomelo bar λειτουργεί από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ κι είναι μια καλή ευκαιρία να δει κανείς τα λικέρ μ’ άλλο μάτι, αλλά και να γνωρίσει τη δουλειά που έχουν κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Μάνος και ο Νικόλας Σμυρλάκης στο πεδίο του εκσυγχρονισμού τους ‒ τώρα τα δύο αδέρφια ετοιμάζονται, πατώντας σε μια διεθνή τάση που ξεδιπλώνει σιγά-σιγά τη δυναμική της, να λανσάρουν και τα πρώτα τους λικέρ χωρίς αλκοόλ. Μπορεί κανείς να το συνδυάσει με τα ψώνια των ημερών, μπορεί να κάνει μια στάση με αφορμή το happy hour της Παρασκευής (18:00-22.00) ή τα live που διοργανώνονται τα Σάββατα αλλά και να παρακολουθήσει κάποια ενδιαφέροντα masterclasses με τα ελληνικά ποτά στο επίκεντρο: στις 19/12 ο Γιάννης Θεοχαράτος συστήνει το τζιν Grace, που παράγεται στην Εύβοια και στις 9/1 η Νόπη Ρωμανίδου και ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσιάζουν το τζιν Mataroa από την Αριδαία. 

Roots Rakomelo pop up bar Σόλωνος 9, Aθήνα, τηλ. 2122223623

ελληνικά προϊόνταλικέρρακόμελομαστίχαbar