Food & Drink
|
17.02.2020 11:30
4 μαρινάδες και σάλτσες, ιδανικές για την Τσικνοπέμπτη
Βαγγέλης ΔρίσκαςΑν ψήσετε στο σπίτι παϊδάκια, πανσέτες, μπριζολάκια, κοτόπουλο ή λουκάνικα, σας έχουμε προτάσεις για ξεχωριστές μαρινάδες με τα πιο ταιριαστά υλικά με όλα τα παραπάνω κρεατικά. Οι ποσότητες που σας δίνουμε είναι για ένα κιλό κρέας και η εκτέλεση είναι η ίδια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά, αλείφετε τα κομμάτια του κρέατος και το ψήνετε στη σχάρα, στο γκριλ ή στο φούρνο. Οι μαρινάδες αυτές γίνονται και υπέροχες σάλτσες, οπότε φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα για μαρινάρισμα και σερβίρετε την υπόλοιπη μαρινάδα ως συνοδευτική σάλτσα.
Μαρινάδα με μουστάρδα και μέλι
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
- λίγο αλάτι και πιπέρι
Μαρινάδα με μουστάρδα, λάιμ και κόλιαντρο
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμός λάιμ
- ξύσμα από 2 λάιμ
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
- λίγο αλάτι και πιπέρι
Μαρινάδα με σάλτσα BBQ και μέλι
- 4 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα BBQ
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 4 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαρινάδα με κέτσαπ, μέλι και κάρι
- 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι (απαλό ή πικάντικο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
Πηγή: eatme Φεβρουαρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Διαβάστε ακόμη
- Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
- ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος των αποδράσεων