Γεμιστά στα... κινεζικά: Ζαχαροπλάστης από την Πέλλα υποτιτλίζει τα βίντεό του σε περισσότερες από 60 γλώσσες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Φώτα, κάμερα, πάμε... Το γύρισμα στο στούντιο - κουζίνα ξεκινά και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αρχίζει να καταπιάνεται με τα υλικά που έχει μπροστά του για να ετοιμάσει τα διάσημα και πολυταξιδεμένα πιάτα του, μεταξύ αυτών το γλυκό «ζακυνθινή φρυγανιά», με τις ένα εκατομμύριο προβολές στο βίντεο που «ανέβασε» στο youtube. Ο νεαρός ζαχαροπλάστης από την Αριδαία Πέλλας τηλε-μαγειρεύει και μέσω των social media κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλές από τις συνταγές του άρχισαν πλέον να υποτιτλίζονται σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τα βίντεο με την εκτέλεση των συνταγών έχουν 245.000 συνδρομητές στο youtube, εβδομήντα χιλιάδες ακολούθους στο instagram, ενώ στο facebook είναι πλέον περίπου μισό εκατομμύριο. Αυτό, ωστόσο, που απολαμβάνει ιδιαίτερα είναι ότι εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε να βλέπει τις συνταγές του σαν υποτιτλισμένη ταινία.
«Αυτός που θα με παρακολουθήσει να μαγειρεύω στη Γερμανία θα δει το βίντεο με υπότιτλους στα γερμανικά. Ακόμη και ο τίτλος θα είναι στη γλώσσα του και στον υποτιτλισμό θα περιλαμβάνονται όλα όσα πρέπει, όσα ακριβώς λέω στα ελληνικά -από τα υλικά μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγής. Έτσι ακριβώς και στα κινεζικά, στα γαλλικά και πολλές ακόμη γλώσσες», εξηγεί ο νεαρός ζαχαροπλάστης, σημειώνοντας πως ο υποτιτλισμός γίνεται μέσω μιας ρύθμισης στο youtube, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι υπότιτλοι πρέπει να μπουν χειροκίνητα και στις εξήντα γλώσσες.
Η αγάπη του για την κουζίνα και το μεράκι του να μαγειρεύει και να μοιράζεται με τον κόσμο τις συνταγές του, μέσω των βίντεό του, μοιάζει να είναι κάτι για το οποίο έχει γεννηθεί, λένε οι χιλιάδες ακόλουθοί του στα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους και ο τεράστιος αριθμός των φανατικών ακολούθων του ήταν αυτό που τού έδωσε ώθηση για να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά.
Το πρώτο βήμα έγινε το 2015, όταν με έναν φίλο του έκαναν βίντεο με συνταγές. Δυο χρόνια μετά έμεινε μόνος στο κανάλι και έβαλε μπρος το στούντιο στο σπίτι του, μια πλήρως εξοπλισμένη μοντέρνα και λειτουργική κουζίνα, που έγινε το κέντρο επιχειρήσεών του, όπου περνάει πολλές ώρες για να κάνει τα γυρίσματα.
«Ξεκίνησα δειλά στην αρχή, χρησιμοποιώντας μόνο την κάμερα του κινητού, στη συνέχεια αγόρασα με δόσεις μια επαγγελματική κάμερα και σιγά σιγά έφτιαξα ένα στούντιο δικό μου, μια κουζίνα ...τηλεοπτική. Δεν είναι τυχαίο ότι στο ίδιο σημείο ακριβώς που γίνονται τα γυρίσματα, πριν από πολλά χρόνια είχαν ζαχαροπλαστείο οι παππούδες μου», σημειώνει. Μπορεί το εργαστήριο της γιαγιάς να έκλεισε πριν γεννηθεί, καθώς οι γονείς του δεν ήθελαν να ασχοληθούν, ωστόσο μάλλον πέρασε το γονίδιο σε εκείνον, που είναι η τρίτη γενιά.
Ο νεαρός Δημήτρης Μιχαηλίδης σπούδασε στο παιδαγωγικό και μπορεί να μην ασχολείται σήμερα με μαθήματα σε παιδιά, αλλά όπως φαίνεται από την ανταπόκριση και απήχηση των θαυμαστών του, τα μαγειρικά μαθήματά του δεν αφήνουν «μετεξεταστέους» όσους ...αντιγράφουν τις τηλεοπτικές συνταγές του.
«Οι συνταγές μου είναι εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και συνήθως με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι»
«Είναι σαν να διδάσκω κατά κάποιο τρόπο και νομίζω πως αυτό θέλει ο κόσμος. Έναν δάσκαλο που να τα λέει απλά και κατανοητά. Οι συνταγές μου είναι εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και συνήθως με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Επίσης δεν θέλω να μιλάω στα βίντεο, σχεδόν σε όλα φαίνονται μόνο τα χέρια μου και επικεντρώνομαι στο να δείξω τα βήματα της συνταγής. Όσο για την εκτέλεση, είναι γραμμένη με τίτλους πάνω στο βίντεο», εξηγεί ο νεαρός ζαχαροπλάστης - μάγειρας.
Σε περίοπτη θέση στο στούντιο βρίσκεται και το βιβλίο με τις χειρόγραφες σημειώσεις για φαγητά και γλυκά της γιαγιάς του, που ήταν μια από τις καλύτερες ζαχαροπλάστισσες της εποχής της. Τα γλυκά της δεκαετίας του ογδόντα, αφού τα βελτιώνει, τα εμπλουτίζει και τα προσαρμόζει στην εποχή. Ανεβάζει στο δημοφιλές κανάλι του πολλές συνταγές που έχουν και γεύση από ...γιαγιά, η οποία, όπως λέει, θα ήταν περήφανη που τα γλυκά και τα πιάτα τους εγγονού της καθώς και δικές της συνταγές «ταξιδεύουν» απ' άκρη σ' άκρη της γης. Ο ίδιος πάντως δεν έχει σκοπό να φύγει από το χωριό, άλλα θα συνεχίσει την πορεία που χάραξε μέσα από το στούντιό του, στην Αριδαία.
Επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία: Σαουδάραβας γιατρός ο δράστης – Υποστηρικτής του AfD και θαυμαστής του Μασκ
Δύο χρόνια μετά και με οικονομικές «πληγές» στην τοπική κοινωνία, ανοίγει ξανά το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου
Σε πριμ... έγκαιρης καθυστέρησης μετατρέπεται το πριμ έγκαιρης παράδοσης: Η επέκταση του Τραμ και οι παρατάσεις 409 ημερών
Από πού συμφέρει να ψωνίσετε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Οι τιμές σε Βαρβάκειο και σούπερ μάρκετ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr