Επτά τρόποι να αξιοποιήσετε το φρέσκο τυρί-κρέμα
ICookGreek🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Το φρέσκο τυρί-κρέμα είναι από τα πλέον αγαπημένα της οικογένειας για την ευχάριστη, δροσερή του γεύση, την ελαφρά ξινούτσικη, αλλά και τόσο πλούσια σε αίσθηση γάλακτος.
Ο συνηθέστερος τρόπος να το απολαύσουμε είναι απλωμένο σε φρέσκο ψωμί, κουλούρι, φρυγανιά ή κράκερ, αντί για βούτυρο. Το συναντάμε ακόμη στη γέμιση των τσιζκέικ που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στη σπιτική ζαχαροπλαστική.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αξιοποιήσει κανείς το φρέσκο τυρί κρέμα
1. Να κάνει τη «βελουτέ» σούπα πιο βελούδινη και πιο γευστική προσθέτοντας φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ.
2. Να φτιάξει τα πιο εύκολα τυροπιτάκια χωρίς αυγά γεμίζοντας το φύλλο κρούστας με φρέσκο τυρί-κρέμα ανακατεμένο με αλάτι, πιπέρι, κρεμμυδάκια και άνηθο. Δείτε τη συνταγή τους εδώ.
3. Να δέσει σάλτσες ψητών ή μαγειρευτών προσθέτοντας φρέσκο τυρί κρέμα εκεί που θα χρησιμοποιούσε κρέμα γάλακτος.
4. Να γεμίσει πατάτες βραστές ή ψητές με τη φλούδα με ένα μείγμα που θα φτιάξει ανακατεύοντας φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Δείτε ενδεικτική συνταγή εδώ. Όσοι αγαπούν την ένταση των μπλε τυριών μπορούν να προσθέσουν στο μείγμα λίγο ροκφόρ για πιο πικάντικη γεύση.
5. Να δώσει γεύση στα ζυμαρικά ή το ρύζι δημιουργώντας λευκές σάλτσες με βάση το φρέσκο τυρί κρέμα.
6. Να χρησιμοποιήσει λίγο φρέσκο τυρί-κρέμα σε μαρινάτες όπου θα έβαζε γιαούρτι.
7. Να φτιάξει επικάλυψη για τα γκρατέν λαχανικών ανακατεύοντας φρέσκο τυρί-κρέμα με κρέμα γάλακτος και μερικές φλούδες σκληρού κίτρινου τυριού.
Πώς το Ισραήλ «ξηλώνει» τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ: Οι ηγέτες και τα στελέχη που έχει εξολοθρεύσει από τον αρχή του πολέμου
Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στο Μαρούσι: Τον απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ληστές
ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η εκτέλεση θανατοποινίτη - Υπάρχουν αμφιβολίες πως ευθύνεται για τον θάνατο της κόρης του
Εξιτήριο για την Καίτη Γκρέϋ: Στο νοσοκομείο η Αγγελική Ηλιάδη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr