Συμβουλές και tips - Πόσο κριθαράκι και πόσο νερό θέλει το γιoυβέτσι;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Είτε γίνεται με αρνάκι είτε με μοσχαράκι ή ακόμη με κοτόπουλο, αλλά και με θαλασσινά, το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά -αρκεί να βγει όσο πρέπει ζουμερό και το κριθαράκι ή η μανέστρα να μην έχουν στεγνώσει και κολλήσει.
Πόσο κριθαράκι χρειάζεται το γιουβέτσι
Έχετε κατά νου ότι το ζυμαρικό που θα βάλετε ωμό στο ταψί θα διογκωθεί κατά το ψήσιμο, οπότε μη γεμίσετε το ταψί κριθαράκι. Υπολογίστε ότι για την καλή ισορροπία κρέατος-ζυμαρικού για 1 κιλό αρνί, κατσίκι, μοσχαράκι ή κοτόπουλο θα χρειαστείτε γύρω στα 300 γρ. κριθαράκι.
Πόσο υγρό χρειάζεται το γιουβέτσι
Σε ό,τι αφορά τα πολύτιμα υγρά, για κάθε 100 γρ. κριθαράκι ένας πολύ γενικός κανόνας προτρέπει να υπολογίζετε περίπου 300ml νερό. Το νερό θα πρέπει να το προσθέσετε καυτό. Ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίζετε στα υγρά και τη σάλτσα του κρέατος.
Δείτε πώς να το υπολογίζετε «με το μάτι» σύμφωνα με το icookgreek.com πατώντας εδώ.
Ενιαίο μέτωπο αλλά... με δυσκολίες: Πόσο θα επηρεάσει τις αποφάσεις Τραμπ για την Ουκρανία η Σύνοδος των Ευρωπαίων
Μαρία Καρυστιανού: «Ευχαριστώ τα εκατομμύρια των συμπολίτων μας - Είμαστε δυνατοί και έχουμε λόγο»
«Πυρά» από Τραμπ σε Ευρωπαίους: «Το πρόβλημα δεν είναι ο Πούτιν αλλά οι μετανάστες - Να μην καταλήξουμε σαν την Ευρώπη»
Εξωφρενικές ιατρικές πρακτικές περασμένων αιώνων που αποδίδουν και σήμερα- Τρυπανισμός, βεντούζες, υδράργυρος, φίδια και μέλισσες…
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr