Κέικ – Το κόλπο για να μη βουλιάζουν οι σταφίδες στη ζύμη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Τα κέικ και γενικά τα γλυκίσματα με ζύμη κέικ που περιέχουν στα υλικά τους σταφίδες, χουρμάδες, δαμάσκηνα, καρύδια ή αμύγδαλα, κράνμπερις ή νιφάδες σοκολάτας, έχουν ιδιαίτερη και πλούσια σε γεύση.
Ωστόσο ενίοτε τα έξτρα υλικά εμφανίζουν την τάση να μαζεύονται όλα προς τον πάτο του γλυκού κατά τη διάρκεια του ψησίματος, πράγμα που βγάζει μη αρμονικό τελικό αποτέλεσμα.
Το μυστικό είναι στο αλεύρωμα
Για να μείνουν τα ξηρά φρούτα και οι χονδροκομμένοι καρποί μοιρασμένοι με ισορροπημένο τρόπο σε όλη τη ζύμη, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει κανείς είναι τους αλευρώσει ελαφρά πριν τους ρίξει στο μείγμα και το δεύτερο είναι να τους προσθέσει στη ζύμη τελευταίους – πριν το γλυκό μπει στο φούρνο για ψήσιμο.
> Δείτε επίσης: Τι κάνετε, αν δεν έχετε φαρίνα
ΗΠΑ: Τι σηματοδοτεί η απόφαση Μπάιντεν για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας – Οι επικρίσεις Τραμπ και οι απειλές Πούτιν
Το Πολυτεχνείο ζει: Μεγαλειώδης η πορεία σε Αθήνα με αντιπολεμικά συνθήματα - Ένταση στη Θεσσαλονίκη
Νέα Δημοκρατία: Η επόμενη ημέρα μετά τη διαγραφή Σαμαρά – «Φουντώνουν» τα σενάρια για νέο κόμμα από τον πρώην πρωθυπουργό
Φινλανδία - Ελλάδα 0-2: Καθάρισε σε 4' στο Ελσίνκι η Εθνική που πάει σε πλέι οφ ανόδου τον Μάρτιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr