Συμβουλές και tips - Πόσο ρύζι θέλει η κοτόσουπα και ποιο είδος της πάει
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Νόστιμο το ρυζάκι, αλλά άμα παραπέσει, η σούπα δεν θα είναι πια και τόσο …σούπα. Για να μην καταλήξει η κοτόσουπα πιλάφι, ρίξτε ρύζι με προσοχή. Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε την κοτόσουπά σας, προσθέστε από ½ έως 1 κοφτό φλιτζάνι ωμό ρύζι (έως 150-160 γρ.) στα 6-8 φλιτζάνια ζωμού. Βράζετε μέχρι να γίνει το ρύζι –σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία του. Το ρύζι βέβαια προστίθεται, αφού βράσει το κοτόπουλο και όχι από την αρχή μαζί του.
Ποιο ρύζι ταιριάζει στην κοτόσουπα
Σε ό,τι αφορά το είδος του ρυζιού, η παραδοσιακή κοτόσουπα θέλει κοντόσπερμα ή μεσαίου μήκους ρύζια τύπου γλασέ που πυκνώνουν το ζωμό λόγω της κολλώδους υφής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φτιάξετε σούπα με μακρύκοκκο ρύζι, καθώς έτσι κι αλλιώς η παρουσία του αυγολέμονου δίνει ζωμό πληθωρικό και δεμένο.
Δείτε ακόμη: Η ώρα της κοτόσουπας - Έξι συνταγές για σούπες-βάλσαμο με κοτόπουλο
Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις
«Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




