Μυστικά και tips του σεφ Γιάννη Μπρατσολιά για να βγουν τα πασχαλινά τσουρέκια τέλεια
Επτά συμβουλές του βραβευμένου corporate executive chef του ξενοδοχείου Wyndham Poseidon Loutraki για τα ζυμώματα του Πάσχα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Ο βραβευμένος corporate executive chef του ξενοδοχείου Wyndham Poseidon Loutraki, Γιάννης Μπρατσολιάς, μοιράζεται με τις φίλες και τους φίλους του icookgreek.com τις συμβουλές του για αφράτα τσουρέκια.
- Το ιδανικό αλεύρι. Συνοπτικά, το ιδανικό αλεύρι για τσουρέκι είναι το αλεύρι με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη που οι πιο πολλές εταιρείες το αναφέρουν πια ως αλεύρι για τσουρέκι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα καλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Καλό ζύμωμα σε θερμό περιβάλλον. Ζυμώστε τη ζύμη για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και ελαφρά αφράτη. Το καλό ζύμωμα βοηθά στη δημιουργία αφράτης και μαλακής υφής στα τσουρέκια. Η ζύμη ζυμώνεται καλύτερα σε ζεστό περιβάλλον.
- Ξεκούραση της ζύμης. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί αφού τη ζυμώσετε και πριν στο πλάσιμο και των τσουρεκιών. Η ξεκούραση της ζύμης επιτρέπει στα αρώματα να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα και βελτιώνει τη γεύση. Το πόση ώρα είναι ιδανική για να αναπαυθεί η ζύμη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (αλεύρι, θερμοκρασία κ.λπ.). Γενικά, πάντως, η ζύμη είναι καλό να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στον πλάσιμο και το σχηματισμό των τσουρεκιών.
- Προσοχή στο μαχλέπι. Λίγο μαχλέπι θα προσφέρει μια ελαφριά πικάντικη και αρωματική νότα που θα ενισχύσει τη γεύση των τσουρεκιών και θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και στα αρώματα της παράδοσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το μαχλέπι με μέτρο, αλλιώς η έντασή του θα κυριαρχήσει και θα χαλάσει το γευστικό αποτέλεσμα. Μια μικρή ποσότητα, περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού για μια συνήθη συνταγή τσουρεκιού θα είναι αρκετή.
- Τα υπόλοιπα αρωματικά και έξτρα προσθήκες. Εκτός από το μαχλέπι και τη μαστίχα που είναι από τα πλέον παραδοσιακά αρωματικά των τσουρεκιών, μπορείτε ακόμη να προσθέσετε βανίλια, κουρκουμά ή κανέλα.
- Άλειμμα με σιρόπι. Αφού ψηθούν τα τσουρέκια μπορείτε να τα αλείψτε με λίγο σιρόπι για να δώσετε λάμψη και γεύση.
- Χρόνος ψησίματος. Ψήστε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (περίπου 180°C) για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Δείτε και την απλή συνταγή του σεφ για πασχαλινά τσουρέκια πατώντας εδώ
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
Διαβάστε ακόμη
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr