Συνταγή: Κίτρινες πιπεριές γεμιστές με ζυμαρικά
Τα γεμιστά, λίγο διαφορετικά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Αναμφίβολα, οι πιπεριές είναι από τα πιο συνηθισμένα λαχανικά που γεμίζονται είτε με κιμά και ρύζι, είτε με ρύζι και άφθονα μυρωδικά. Εδώ σας τις προτείνουμε με κοφτό μακαρονάκι.
Κίτρινες πιπεριές γεμιστές με ζυμαρικά
Χρόνος: 75 λεπτά
Εύκολη
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
6 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
250 γρ. μικρό κοφτό μακαρονάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό
2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες και καλά στραγγισμένες 1/2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη ή 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
6 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
1/4 φλιτζάνι μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
200 γρ. μοτσαρέλα ή άλλο ήπιο σε γεύση τυρί που λιώνει
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για την επικάλυψη
4 φρυγανιές, χοντροσπασμένες
1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
120 ml νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στην κάτω αντίσταση με αέρα. Βράζουμε τα ζυμαρικά στον μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λαδώνουμε ένα αρκετά μεγάλο ταψί που να χωράει τις πιπεριές όρθιες. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τις εσωτερικές λευκές μεμβράνες τους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα καπάκια. Τις τοποθετούμε στο ταψί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες. Επειτα από 1 λεπτό τα βγάζουμε από το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγομαγειρεύονται μέχρι να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνουμε τις ντομάτες από το τηγάνι και, μόλις πέσει η θερμοκρασία τους, τις αναμειγνύουμε με τις ελιές, το σκόρδο, τις αντζούγιες, την κάππαρη, τη ρίγανη (ή τον βασιλικό), τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα βρασμένα ζυμαρικά και το τυρί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα ζυμαρικών. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά με τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και καλύπτουμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε το νερό στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να διαπιστώσουμε πως οι πιπεριές είναι τρυφερές, τρυπώντας τες με ένα πιρούνι. Σερβίρονται ζεστές.
Από την Άρτεμη Χάλαρη
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάππα / Food stylist: Tina Webb, Bοηθός food stylist: Ματίνα Πετρουτσά
Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Η Συρία μετά την «επανάσταση της»: Αλ Τζολάνι, ο νέος ηγέτης με τουρκικό… κοστούμι
Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του 9χρονου που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μαγδεμβούργο: «Γιατί εσύ;»
Σε διαθεσιμότητα και ο δεύτερος αστυνομικός της Βουλής που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία: Αλληλομηνύθηκε με τη σύζυγό του
Γιαγκίνηδες: Οταν η ερωτική κάψα συναντά τη φλόγα της ρεμπέτικης ψυχής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr