Συνταγή για σαρδέλες γεμιστές με κάππαρη, ντομάτα και άνηθο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας προτείνει ένα εύκολο, νόστιμο και μυρωδάτο θαλασσινό πιάτο, ό,τι πρέπει για ούζο και παρέα.
Χρόνος: 20 λεπτά
Εύκολη
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
150 γρ. σαρδέλες
150 γρ. ντομάτες (χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους)
20 γρ. κάππαρη
1/2 μάτσο μάραθο
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τις στεγνώνουμε. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και τον μάραθο. Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τοποθετούμε πάνω τους τη φάρσα (γέμιση). «Παντρεύουμε» τα φιλέτα ανά δύο, ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και μετά λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180°C για 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
Φωτιά στη Motor Oil: Καλύτερη η εικόνα – Στο νοσοκομείο 3 εγκαυματίες – Σοκαριστικά βίντεο με τις φλόγες να τυλίγουν εγκαταστάσεις
Αίτηση διαζυγίου καταθέτει ο Λύτρας μετά την αποφυλάκισή του
Πώς εξηγούνται οι σεισμοί στο Θριάσιο: «Υπεύθυνο» το ενεργό ρήγμα της Φυλής, λέει ο Παπαδόπουλος
Ο πραγματικός λόγος που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχήθηκε στον αδερφό του πρίγκιπα Χάρι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr