Ελλάδα | 30.05.2020 14:36

Δήμος Αθηναίων: Εκτός απαγόρευσης κυκλοφορίας η ηλεκτροκίνηση

Newsroom

Τα ηλεκτροκίνητα μέσα, αυτοκίνητα και σκούτερ, θα μπορούν να κυκλοφορούν στο στο Εμπορικό Τρίγωνο και την Πλάκα, όπου, στo πλαίσιo του Μεγάλου Περιπάτου, θα απαγορεύεται – με εξαιρέσεις – η χρήση των Ι.Χ. Αυτό ξεκαθάρισε, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την ηλεκτροκίνηση. Στους χώρους όπου θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύεται η κυκλοφορία των Ι.Χ., θα επιτρέπεται η χρήση ηλεκτροκίνητων μέσων», σημείωσε, ενώ επεσήμανε ότι ήδη ετοιμάζονται 30 σταθμοί φόρτισης οχημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ πρόθεση είναι και το πάρκινγκ για τα ηλεκτροκίνητα να είναι δωρεάν.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης κατέθεσε στην Επιτροπή την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει καταρτιστεί για τον Μεγάλο Περίπατο, ενώ επικαλέστηκε και τη διεθνή εμπειρία, σημειώνοντας ότι στη μετα-κορονοϊό εποχή γίνονται παντού παρεμβάσεις με στόχο την απελευθέρωση δημόσιου χώρου, αλλά και την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, μέσω της χρήσης ποδηλάτων και πεζοδρομήσεων που επιτρέπουν στα δρομολόγια να είναι συχνότερα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην αξία του Μεγάλου Περιπάτου ως προς την ανάδειξη των κυβερνητικών κτιρίων. «Η Ηρώδου Αττικού είναι μέρος του αρχαιολογικού πάρκου. Επιτέλους θα είναι ανοιχτή σε όσους επιθυμούν να την περπατήσουν», τόνισε. Αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα και τις ειδικές ρυθμίσεις στην εστίαση, τάχθηκε στο πλευρό των καταστηματαρχών, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να υπάρχουν όρια και κανόνες, ενώ απαντώντας για τα ξενοδοχεία πέριξ της Ακρόπολης επανέλαβε τη θέση του δήμου ότι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε ύψος μια πολυκατοικία και η χωρητικότητά τους να είναι μέχρι 150 κλίνες.

Μεγάλος Περίπατος Αθήναςδήμος Αθηναίωνηλεκτροκίνηση