Ελλάδα | 19.06.2020 20:15

Η Washington Post αποθεώνει τα ελληνικά θερινά σινεμά

Newsroom

Στη γοητεία που προσδίδουν τα ελληνικά θερινά σινεμά αναφέρεται ο δημοσιογράφος της Washington Post, Kenneth Dickerman. Η αφορμή γι' αυτή την αναφορά δόθηκε εξαιτίας των φωτογραφιών του φωτογράφου του Associated Press, Πέτρου Γιαννακούρη, με φόντο το άνοιγμα των θερινών σινεμά, στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αρκετά ξεκάθαρη μεταφορά εκεί για πολλά πράγματα που ο κόσμος βιώνει σήμερα. Οι ταινίες μπορεί να είναι μαγικές και πάντα πίστευα ότι η μυθοπλασία μας φέρνει μερικές φορές πιο κοντά στην ωμή πραγματικότητα της ζωής παρά στη μη μυθοπλασία» υπογραμμίζει ο συντάκτης της εφημερίδας. «Ξέρω ότι με την πάροδο των ετών κολλάω σε μερικές ταινίες στις οποίες βλέπω τον εαυτό μου και τυλίγομαι σε ένα κουκούλι άνεσης. Εχω ένα παρόμοιο συναίσθημα, όταν είδα αυτήν τη σειρά φωτογραφιών του Έλληνα φωτογράφου Πέτρου Γιαννακούρη για το άνοιγμα των θερινών στην Ελλάδα», τονίζει ο Dickerman.

«Παρόλο που τα θερινά σινεμά λειτουργούν υπό αυστηρούς περιορισμούς, όπως ο περιορισμός των θέσεων, αυτά είναι ανοιχτά. Και παρά την προοπτική απώλειας εσόδων, ορισμένοι ιδιοκτήτες θερινών σινεμά βλέπουν κάποια φωτεινά σημεία μπροστά», προσθέτει ακόμη. «Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης, ο Σωτήρης Ρίγγος, δήλωσε στο Associated Press ότι επειδή η κυβέρνηση έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους θεατρικούς φορείς και μείωση του φόρου επί των πωλήσεων, η κατάσταση βελτιώνεται. "Τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο ζοφερά όσο πριν από τρεις εβδομάδες", λέει. "Οι άνθρωποι θέλουν να πάνε στον κινηματογράφο"» επισημαίνει στη συνέχεια.

washington postAssociated Pressθερινά σινεμά