Ελλάδα | 23.07.2020 14:13

Φωτιά στην Κορινθία: Δύο μεγάλα μέτωπα, «μάχη» με τους ανέμους

Newsroom

Σε δύο μέτωπα, Αγ. Ιωάννη και Χιλιομόδι, έχουν εστιαστεί οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής στην μεγάλη φωτιά που έχει ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κορινθία και συνεχίζει να καίει. Από το πρωί έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες των εναέριων μέσων που δίνουν «μάχη» με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. «Όλα εξαρτώνται από τον αέρα» είπε στο ethnos.gr, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, που πλέον δήλωσε πιο ήσυχος καθώς δεν κινδυνεύουν ζωές.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν εκκενωθεί συνολικά έξι οικισμοί στην περιοχή, μία κατασκήνωση και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρίες. Οι περισσότεροι κάτοικοι που έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους μένουν σε συγγενείς, είτε σε χώρους του Δήμου, ενώ όπως δήλωσε ο κύριος Νανόπουλος τα παιδιά από την κατασκήνωση, έχουν μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ξυλοκέριζας, ενώ πολλά έχουν ήδη φύγει με τους γονείς τους.

«Πλέον στις αρχικές εστίες δεν υπάρχει μεγάλη φωτιά, καθώς δεν έχει πλέον και τι να κάψει. Εστιάζουμε στον Αγ.Ιωάννη και το Χιλιομόδι, δύο κατευθύνσεις μετά τα Αθίκια» δήλωσε ο κ. Νανόπουλος, που όπως μας είπε κοιμήθηκε μόλις δύο ώρες «η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παραμένουν ενεργές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται και να επιχειρούν στο σημείο 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα , 15 ομάδες πεζοπόρων. Σημειώνεται, ότι τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

 

φωτιάΚορινθίαΚόρινθοςπυροσβεστική