Ελλάδα | 27.10.2018 10:01

Εξαφάνισε την παραλία «Ναύαγιο» o σεισμός στη Ζάκυνθο (vids)

Newsroom

Η πασίγνωστη παραλία «Ναυάγιο» που κάθε χρόνο υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, το δεύτερο μέσα σε δύο μόλις μήνες.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη κι ενώ η παραλία είχε εκατοντάδες λουόμενους, αποκολλήθηκε τεράστιο κομμάτι από τον απόκρημνο βράχο κι έπεσε στην παραλία και στη θάλασσα. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σ' εκείνη την περίπτωση.

Ηρθε κι ο σεισμός της Παρασκευής, να δώσει άλλο ένα καίριο χτύπημα στην φημισμένη παραλία, καθώς ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα αλλάζοντας το χρώμα της.

Η στιγμή της αποκόλλησης του βράχου

«Πετάξαμε με ελικόπτερο στην περιοχή του ναυαγίου. Πραγματικά οι κατολισθήσεις είναι πολύ μεγάλες. Ουσιαστικά συνεχίζεται το φαινόμενο που είχε ξεκινήσει πριν ένα μήνα περίπου.

Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο ότι ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα. Έχουν αλλάξει το χρώμα της θάλασσας. Το έχουν κάνει ένα ανοιχτό μπλε που δείχνουν ότι έχουμε πολύ μεγάλες καταπτώσεις στην περιοχή του ναυαγίου», σημείωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

Μεγάλη ζημιά στην φημισμένη παραλία