Ελλάδα | 18.08.2020 17:14

Παγώνη: Κανένας εφησυχασμός αν σε ένα 24ωρο έπεσε ο αριθμός των κρουσμάτων κορoνοϊού

Newsroom

«Να μην εφησυχάζουμε» προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου. Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «μια μέρα δεν σημαίνει τίποτα, ανάσες ανακούφισης δεν θα πάρουμε γιατί είναι μια μέρα για την ώρα… Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα για να δούμε την πορεία των κρουσμάτων, για να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχει υποχώρηση κρουσμάτων…».

Ακόμη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι περί τα τέλη Αυγούστου θα υπάρχει πλήρης αποτίμηση, καθώς οι ξένοι τουρίστες γυρίζουν στις χώρες τους και ο ελληνικός τουρισμός θα επιστρέψει στα σπίτια του. Επιπλέον, σημείωσε ότι στόχος είναι να πέσει σε διψήφιο νούμερο ο αριθμός των κρουσμάτων και μετά σε μονοψήφιο.

Από την άλλη πλευρά, η κυρία Παγώνη υπογράμμισε πως όσοι γυρίζουν από διακοπές πρέπει να φορούν μάσκα για επτά μέρες το λιγότερο. Επιπλέον, είπε ότι ο ικανοποιητικός χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι 14 μέρες ενώ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Σημείωσε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι μεγάλος αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και επέμεινε στη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός

Ματίνα ΠαγώνηκρούσματαΚορονοϊός