Ελλάδα|09.09.2020 12:13

Μύκονος: Διακινούσε μεγάλες ποσότητες TUCIBI - το καινούργιο ναρκωτικό των πλουσίων

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Το καινούργιο ναρκωτικό των πλουσίων, το TUCIBI, το οποίο είναι κατασταλτικό και το τελευταίο διάστημα άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως στις πιάτσες των χρηστών που ανήκουν στη λεγόμενη υψηλή κοινωνία, διακινούσε σε επιλεγμένους πελάτες της Μυκόνου οργανωμένο κύκλωμα, ο εγκέφαλος του οποίου έπεσε στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Το κύκλωμα ήταν ιδιαίτερα οργανωμένο και πέρα από το TUCIBI προμήθευε τους τοξικομανείς στο νησί με διάφορα είδη ναρκωτικών, τα οποία διακινούσε σε μεγάλες ποσότητες. Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος είναι ένας 37χρονος Αλβανός, ενώ μαζί του συνελήφθη και 35χρονος Έλληνας, έπειτα από συναλλαγή ναρκωτικών με τον επικεφαλής του κυκλώματος.

Στην κατοχή του 37χρονου αλλά κι έπειτα από έρευνες σε όχημα που χρησιμοποιούσε και σε δύο σπίτια όπου διέμενε στο νησί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 585,22 γραμμάρια κοκαΐνης, 432,24 γραμμάρια MDMA, οκτώ κιλά και 527,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο κιλά και (248,41) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 166,06 γραμμάρια κεταμίνης, 61,72 γραμμάρια TUCIBI, 1.394 ναρκωτικά δισκία ECSTASY. 

Επίσης, 62,1 γραμμάρια τρίμματος ναρκωτικού δισκίου, πιστόλι με αποξησμένο σειριακό αριθμό, γεμιστήρας με 7 φυσίγγια, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 2 δοσομετρητές και 180.100 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο επιβατικά οχήματα που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος ως μέσα απόκρυψης, αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ποσοτήτων.

TUCIBIναρκωτικάΜύκονοςκύκλωμα