Ελλάδα | 06.10.2020 16:33

Θετικός στον κορονοϊό σύμβουλος Επικρατείας: Καραντίνα για τους συναδέλφους του

Newsroom

Ενας 66χρoνος σύμβουλος Επικρατείας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνδρας συμμετείχε στη σύνθεση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της περασμένης Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου 2020.

«Παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το Δικαστήριο λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, των δικηγόρων και των διαδίκων» αναφέρει ανακοίνωση στον δικτυακό τόπο του ΣτΕ.

Η πρόεδρος του ΣτΕ, Μαίρη Σαρπ, είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και αναμένεται ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας να τεθούν σε προληπτική καραντίνα και ειδικά ο συνάδελφός του 66χρoνου, με τον οποία συστεγάζονται στο ίδιο γραφείο, οι σύμβουλοι Επικρατείας, οι οποίοι κάθονταν κοντά του στην έδρα της Ολομέλειας της περασμένης Παρασκευής και όσοι άλλοι δικαστές το τελευταίο διάστημα είχαν έρθει σε στενή επαφή μαζί του.

Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του δικαστηρίου, αλλά να γίνει και ανίχνευση των επαφών του επίμαχου συμβούλου, που έχει προσβληθεί από τον υιό.

Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΚορονοϊόςκαραντίνα