Ελλάδα|12.10.2020 21:02

Λαγός: Δίπλα στον Μιχαλολιάκο, καθοδηγητής και... ελεύθερος επαγγελματίας

Newsroom

Πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και άνθρωπος για όλες τις δουλειές προκύπτει πως ήταν για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Λαγός. Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ενώ φαίνεται πως έχει καταγραφεί ο ρόλος του, τη νύχτα της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, ο Γιάννης Λαγός ήταν ο καθοδηγητής των ταγμάτων εφόδου σε Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια. Ο κατά δήλωσή του ελεύθερος επαγγελματίας, ο κατά τα έγγραφα της ΕΥΠ, εκβιαστής της νύχτας, σύμφωνα με το δικαστήριο, ανήκει στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι διέταζε τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Όμως, ο υφιστάμενός του και πυρηνάρχης της Νίκαιας έλεγε λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πως «θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι...τούμπανο. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται σφάζεται». 

Ο Ρουπακιάς ήταν περαστικός από τη Χρυσή Αυγή ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, ο Γιάννης Λαγός. Όμως οι συνομιλίες που ήρθαν στο φως ανάμεσα στον πυρηνάρχη της Νίκαιας και μία γυναίκα τον «έκαψαν». «Αυτός πήρε βουλευτή και ο βουλευτής πήρε τον Μιχαλολιάκο και πήγε και τον σκότωσε. Ναι, μωρέ, εντάξει, αυτό είναι η ιεραρχία. Για να κάνεις κάτι πρώτα παίρνεις τον Γιάννη, ο Γιάννης παίρνει τον μεγάλο και αν ο μεγάλος δώσει το ΟΚ, τότε πας», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνομιλία ο Γιώργος Πατέλης.

Παράλληλα ο Λαγός αρνήθηκε την εντολή για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012. Όμως, και σε αυτή την περίπτωση τα λεγόμενά του είναι διαφορετικά από την πραγματικότητα. «Εμείς από εδώ και πέρα τους λέμε ότι θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή», είχε πει σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Ακόμη, αρνήθηκε το γεγονός ότι παρήγγειλε επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ στην ίδια περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2013. Όμως η συνομιλία του με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας είναι διαφωτιστική.

Πυρηνάρχης Νίκαιας: Ήταν κομμουνιστές;

Γιάννης Λαγός: Ήταν ΚΚΕ που είχαν βγει για να σβήσουν κάποια συνθήματά που είχαμε γράψει πριν δύο βράδια. Τους έλιωσαν, φίλε. 45 άτομα δεν ήξεραν από πού να φύγουν. Τους βάραγαν δέκα λεπτά.

Χρυσή Αυγήδίκη Χρυσής ΑυγήςΓιάννης Λαγός