Οι γιατροί του Metropolitan Hospital περιγράφουν τι είδαν στα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα
Ρωμανός ΚοντογιαννίδηςΑποφασισμένοι να παραμείνουν στη Βόρεια Ελλάδα, όσο καιρό χρειαστεί και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον τομέα τους ζητηθεί είναι τα μέλη της ομάδας των γιατρών της μονάδας υγείας Metropolitan Hospital, που έφτασαν από την Αθήνα σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να δώσουν μία ανάσα στους ιδιαίτερα πιεσμένους εδώ και σχεδόν ένα μήνα συναδέλφους τους που δίνουν μάχη για τον κορονοϊό.
Την έντονη αυτήν πίεση αντιλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή που πέρασαν τις πύλες των νοσοκομείων. Είδαν τις ασφυκτικά γεμάτες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από ασθενείς που κάθε λεπτό δίνουν τη μάχη με το θάνατο, εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας να νοσηλεύονται σε απλά κρεβάτια με πιο ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού, σχεδόν κάθε δυνατό χώρο των νοσοκομείων να έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ ή σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, αλλά και την κούραση καθώς και την ένταση στα πρόσωπα των συναδέλφων τους μετά τον πολυήμερο δύσκολο αγώνα που δίνουν με την πανδημία.
Παράλληλα, είδαν και το πείσμα στα μάτια των γιατρών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι αντλούν κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους από τα χαμόγελα των ασθενών που παρουσιάζουν μία καλύτερη κλινική εικόνα.
«Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνάδελφοί μας εδώ, στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απερίγραπτη. Όλοι τους είναι εξαιρετικοί, όλοι τους υπερβάλλουν τον εαυτό τους, Πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό και από την προσπάθειά τους και από την πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία», λέει στο ethnos.gr η Χαρίκλεια Ατσάλη, λοιμωξιολόγος και ένα από τα μέλη της ομάδας του Metropolitan Hospital, που έφτασαν για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
«Πραγματικά η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη στο νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου βρίσκομαι για να βοηθήσω. Οι συνάδελφοι εδώ καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, κάνουν ό,τι μπορούν, για να βοηθήσουν περισσότερο. Οι ασθενείς είναι πάρα πολλοί. Οι συνάδελφοι έχουν δώσει πάρα πολλά και έχουν κουραστεί πολύ. Ήρθαμε, για να τους δώσουμε ένα χέρι βοηθείας», αναφέρει από την πλευρά του ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan Hospital, Πέτρος Κανελλόπουλος.
«Πήραμε απολύτως αγόγγυστα την απόφαση»
Η κ. Ατσάλη βρέθηκε στη Βέροια, για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο της πόλης, ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας που δέχεται μεγάλη πίεση. Όπως λέει στο ethnos.gr, δεν ξέρει πόσο θα παραμείνει στη Βέροια και θα υπηρετεί το νοσοκομείο της πόλης. Αυτό που ενδιαφέρει τα μέλη της ομάδας είναι να βοηθήσουν, όσο καιρό χρειαστεί και όπου τους ζητηθεί.
«Όταν μας ανακοινώθηκε ότι, όποιος επιθυμεί, μπορεί να μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσει, μια και υπάρχει τεράστια πίεση, όλοι μας πήραμε αγόγγυστα την απόφαση», λέει η κ. Ατσάλη. Στην ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι το ότι άφησαν πίσω τους οικογένειες και παιδιά και βρέθηκαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, η λοιμωξιολόγος απαντάει με χαμόγελο: «Μην ανησυχείτε για εμάς. Είμαστε απολύτως συνειδητοποιημένοι για την προσπάθεια που κάνουμε».
- Στο μικροσκόπιο η έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Σημειώσεις για βόμβες και δομή της οργάνωσης στα χέρια της ΕΛΑΣ - Τι θα ακολουθούσε
- «Δεν θα υπάρξει νικητής»: Η εκτίμηση Ζεμενίδη για τις εκλογές των ΗΠΑ - Ο ρόλος του τοξικού κλίματος
- Καραμπόλα στην Αθηνών-Λαμίας: ΙΧ προσέκρουσαν σε τρέιλερ που αποκολλήθηκε από όχημα
- Γυναίκα στη Βαλένθια έμεινε ζωντανή τρεις μέρες στο αυτοκίνητό της - Η συγκλονιστική διάσωση