Ελλάδα | 05.01.2019 11:24

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Τα τρία ονόματα για το μέτωπο της κεντροαριστεράς

Εύρης Τσουμής

Τρέχουν οι εξελίξεις για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου της κεντροαριστεράς στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου με ένα κοινό υποψήφιο.

Οι ζυμώσεις, οι συνεδριάσεις και οι συζητήσεις μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, του παλιού ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ, και του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, που βρίσκονται σε εξέλιξη από το περασμένο καλοκαίρι, κατέληξαν  σε τρία πρόσωπα.

Από αυτά τις επόμενες μέρες θα επιλεγεί ένα πρόσωπο το οποίο θα είναι και ο κοινός υποψήφιος της κίνησης που θα κατέβει στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου στην κεντρική Μακεδονία κόντρα στον νυν περιφερειάρχη  Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά όπως όλα δείχνουν και στον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ Χρήστο Παπαστεργίου.

Τα τρία πρόσωπα που έχουν επιλεγεί σύμφωνα με πληροφορίες είναι δύο στελέχη του χώρου από την περιοχή με μακρά κοινοβουλευτική θητεία και μία έμπειρη αυτοδιοικητική.

Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες μέρες. Το πρόσωπο που θα επιλεγεί τελικά μάλιστα θα ανακοινώσει το ίδιο την κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές ως επικεφαλής της κίνησης με συνέντευξη τύπου που θα δώσει.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςυποψήφιοικεντροαριστερά