Ελλάδα | 30.12.2020 10:08

Στους κορυφαίους σεφ του κόσμου δύο Έλληνες με ποντιακή και μακεδονική συνταγή

Newsroom

Κριθάρι με σπανάκι, πέστο από φέτα και καρύδια, μπαρμπούνι με κρούστα μυρωδικών» και «παραδοσιακή ποντιακή σούπα, κεφτεδάκια με μοσχάρι, πληγούρι, καρύδια, αρωματικά βότανα και καυτερή πιπεριά» είναι τα δύο πιάτα που μαγείρεψαν δύο μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και μάγεψαν τους διεθνείς κριτές του online διαγωνισμού Master Chef, με θέμα τα καρύδια από την εταιρία California Walnuts. 

Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Στράτο και την Κική Εμμανουηλίδου οι οποίοι κατέκτησαν την 7η και 8η θέση, αντίστοιχα, ανάμεσα σε εκατοντάδες chef απ΄ όλο τον κόσμο που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Οι συνταγές με τις οποίες συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ήταν εμπνευσμένες από τη μακεδονική γαστρονομική παράδοση και την ποντιακή κουζίνα.

ethnos.gr/συνταγές διαγωνισμού

Εκατοντάδες σεφ απ΄ όλο τον κόσμο, δήλωσαν συμμετοχή, τον περασμένο Ιούλιο, και επελέγησαν για τον τελικό 10 κορυφαίοι chef, μεταξύ των οποίων και ο Γέροντας Επιφάνιος, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πλέον κοντά μας. Το πιάτο του, «παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά», θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα και προς τιμήν του, οι διοργανωτές έκαναν δωρεά 500 δολαρίων , στο Ιερό Κάθισμα Αγίου Ευσταθίου-Μυλοπόταμος.

ΣΕΦποντιακή κουζίναMasterChefΒόρεια Ελλάδαβράβευση