Ελλάδα | 11.03.2021 19:07

Πατούλης σε Κικίλια: Ανταποκρίνονται οι ιδιώτες γιατροί στο κάλεσμα

Newsroom

Η εικόνα στην Αττική όσον αφορά τα νούμερα των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και οι αναγκαίες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, ήταν τα βασικά ζητήματα συζήτησης στη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια με τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για την πορεία της διενέργειας των rapid test και των μοριακών ελέγχων από τα κλιμάκια της περιφέρειας και του ΙΣΑ, τα οποία την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, ολοκληρώνουν μία εβδομάδα από την έναρξη της δράσης, έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες τεστ σε εργαζόμενους και πολίτες διαφόρων περιοχών της Αττικής. Η δράση, που θα διαρκέσει ένα μήνα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και έχει βασικό στόχο, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής, την επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων, προκειμένου να ανακοπεί η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς και δέλεαρ μισθό 2.000 ευρώ

Παράλληλα ο κ. Πατούλης διαμήνυσε στον κ. Κικίλια πως η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο εθνικό κάλεσμα να συνδράμουν την εθνική προσπάθεια, μετά και τη σχετική επιστολή-πρόσκληση που τους απέστειλε ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντική.

«Σ΄ αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι παρόντες για να συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε προκειμένου να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα απ΄ αυτή την περιπέτεια», ήταν τα λόγια του. Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας τον ευχαρίστησε για τη συνδρομή του, επισημαίνοντας πως μόνο με συστράτευση δυνάμεων και ενότητα, είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. 

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών διενεργήθηκαν 605 rapid tests

ΚορονοϊόςΓιώργος ΠατούληςΒασίλης Κικίλιας