Ελλάδα | 22.03.2021 16:50

SMS 13033: Ανοιξαν κομμωτήρια και πάρκα - Οι πρώτοι επισκέπτες στην Ακρόπολη

Newsroom

Η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας κομμωτηρίων, κέντρων περιποίησης άκρων (μανικιούρ - πεντικιούρ) αλλά και αρχαιολογικών χώρων είναι η Δευτέρα, 22 Μαρτίου, και πολλοί πολίτες βρήκαν ευκαιρία να περιποιηθούν, έπειτα από καιρό τον εαυτό τους, αλλά και να κάνουν μία βόλτα με λίγους φίλους οι συγγενείς. Σημειώνεται πως η μετακίνηση σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιείται με SMS 6 στο 13033 αλλά δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος για την μετάβαση των πολιτών εκεί. Αντίθετα, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο ή με μηχανή για επίσκεψη στα κομμωτήρια με αποστολή του αριθμού 6 στο 13033.

Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων έρχεται στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των πολιτών που έχουν κουραστεί ψυχολογικά από τον έναν χρόνο συνεχόμενων lockdown για τον κορονοϊό, αλλά και τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ καθημερινά και του υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ανοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου άνοιξαν μετά από καιρό τις πύλες τους και οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα με το κανονικό μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν αφορμή για να κάνουν μία βόλτα με λίγους φίλους ή συγγενείς ανάμεσα στα αρχαιολογικά μνημεία. Οπως δείχνουν οι φωτογραφίες από Eurokinissi, αρκετοί ήταν οι Αθηναίοι που επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά και τη Ρωμαϊκή Αγορά.  

Οπως ανακοινώθηκε, οι αρχαιολογικοί χώροι υποδέχονται έως 3 επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Φυσικά οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους γίνεται με αποστολή 6 στο 13033, ωστόσο δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος αλλά μόνο η μετακίνηση σε αυτούς με τα πόδια ή με ποδήλατο. Σημειώνεται ότι κλειστά παραμένουν τα μουσεία.

Ανοιχτά πάρκα και παιδικές χαρές

Ανοιχτά και τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές στη χώρα, όπως ανακοινώθηκε από το Νίκο Χαρδαλιά την περασμένη Παρασκευή . Οπως και στην περίπτωση των αρχαιολογικών χώρων η προσέλευση γίνεται ανά 3 άτομα εκτός εάν πρόκειται για οικογένεια ενώ η μετάβαση σε αυτά γίνεται με κωδικό 6 αλλά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο. Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Εθνικό Κήπο στην καρδιά της Αθήνας.

Κομμωτήρια με SMS 6 ακόμα και σε άλλο δήμο

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου η λειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων (μανικιούρ - πεντικιούρ). Ετσι, αρκετοί πολίτες που είχαν κλείσει εγκαίρως τα ραντεβού τους είχαν την ευκαιρία να περιποιηθούν τα μαλλιά και τα άκρα τους. Φυσικά η επαναλειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις κ.λ.π). Η μετακίνηση σε κομμωτήρια πραγματοποιείται με αποστολή του κωδικού 6 με SMS στο 13033 ακόμα και για διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Από Δευτέρα, 22 Μαρτίου, στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6» σημείωσε το υπουργείο.

κομμωτήριαΚορονοϊόςμανικιούρlockdownμέτρααρχαιολογικοί χώροι