Ελλάδα | 08.04.2021 19:10

Μένιος Φουρθιώτης: Νέα εισαγγελική έρευνα για πλαστή ταυτότητα και διαπίστευση

Newsroom

Μια ακόμη δικογραφία, τρίτη κατά σειρά, σχηματίστηκε στη Δικαιοσύνη για τον Μένιο Φουρθιώτη. Αφορμή αυτή τη φορά η δημοσιογραφική του ιδιότητα αλλά και εάν η ταυτότητα ως μέλους της ΕΣΗΕΑ  που επιδεικνύει είναι αυθεντική ή πλαστή.

Ύστερα από σχετική καταγγελία του μέλους της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων όπως πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου. 

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ανέθεσε την έρευνα στον εισαγγελέα, Νίκο Στεφανάτο, στον οποίο θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. «Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Μένιος Φουρθιώτηςεισαγγελέας