Ελλάδα | 26.05.2021 19:49

ΥΠΑ: Ψευδείς, ανυπόστατες και απολύτως παραπλανητικές οι πληροφορίες για ενημέρωση απειλής στην πτήση της Ryanair

Newsroom

Τις πληροφορίες περί δήθεν ενημέρωσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ή των Ελληνικών Αρχών για την ύπαρξη πάσης φύσεως απειλής στην πτήση της RYANAIR, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, διαψεύδει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) χαρακτηρίζοντας ως παντελώς ψευδείς, ανυπόστατες και απολύτως παραπλανητικές.

Ειδικότερα για το συμβάν της εν λόγω πτήσης της RYANAIR, η ΥΠΑ επισημαίνει ότι:

  • Έλαβαν χώρα όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι ασφαλείας ήτοι, επιβατών, χειραποσκευών και αποσκευών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλειας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και δεν υπήρξε καμιά ένδειξη εντοπισμού κάποιου προβλήματος. 
  • Όλες οι διαδικασίες ασφαλείας εξελίχθηκαν φυσιολογικά και το α/φ αναχώρησε για τον προορισμό στις 10:15 πμ. Για όσο δε χρονικό διάστημα ήταν στο ελληνικό FIR δεν υπήρξε καμία αναφορά σε θέμα απειλής από το πλήρωμα, καθώς και από κανένα άλλο άτομο ή φορέα.
  • Ουδεμία ενημέρωση - πληροφορία ή ένδειξη δεν υπήρξε προς τις Υπηρεσίες των ΥΠΑ, Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Κρατικής Αεροπορικής Αρχής του ΔΑΑ από Φυσικό Πρόσωπο ή Υπηρεσία, για ύπαρξη απειλής στη συγκεκριμένη πτήση FR4978 ATH προς VNO στις 23-05-21.
  • Η όποια σχετική πληροφόρηση περιήλθε σε όλες τις ανωτέρω υπηρεσίες μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ.

Όλες οι ειδήσεις

Ακίνητα: Οι 10 πιο περιζήτητες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πανελλήνιες: Γρίφος η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τους 110.000 υποψήφιους

Πρώτη δήλωση Λουκασένκο: Κακοί άνθρωποι προσπαθούν να «πνίξουν» τη Λευκορωσία

Ενοίκια: Ποιοι απαλλάσσονται από τα μισθώματα Μαΐου, Ιουνίου-Αναλυτικά όλοι οι ΚΑΔ

πτήσηΛευκορωσίαRyanair