Ελλάδα|15.01.2019 19:22

Ψωμιάδης: Ευχαριστώ τον Μπουτάρη που προσπαθεί να με εκλέξει δήμαρχο

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

«Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ θερμά τον κύριο Μπουτάρη για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει να με εκλέξει δήμαρχο Θεσσαλονίκης».

Την παραπάνω δήλωση, η οποία εμπεριέχει εμφανέστατα στοιχεία ειρωνείας, συμπεριέλαβε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Την ανακοίνωση εξέδωσε, με αφορμή την παραπομπή του σε δίκη ως ένα από τα άτομα που συνέβαλαν με κάποιο τρόπο στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη το Μάιο του 2018, στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμπεται με την κατηγορία της προτροπής με δηλώσεις του ατόμων να επιτεθούν στον Γιάννη Μπουτάρη σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη δηλώσή του σημειώνει ακόμα ότι από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε δημόσια αυτές τις ακραίες συμπεριφορές και τονίζει ότι από το οπτικό υλικό αποδεικνύεται ότι δε είχε καμία απολύτως ανάμειξη, αφού βρισκόταν πολύ μακριά από τα γεγονότα. Υποστηρίζει ακόμα ότι εμπόδισε ομάδα να κινηθεί εναντίο του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του είναι η εξής:

«Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα, είχα καταγγείλει δημόσια από την πρώτη στιγμή αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, την επίθεση εναντίον του κυρίου Μπουτάρη. Στο οπτικό υλικό που υπάρχει αποδεικνύεται πως ήμουν πολύ μακριά από τα γεγονότα, δεν είχα καμία απολύτως ανάμιξη στα όσα συνέβησαν, ούτε βέβαια παρακίνησα οποιονδήποτε να επιτεθεί. Αντίθετα μάλιστα, εμπόδισα ομάδα συγκεντρωμένων να κινηθεί εναντίον του κυρίου δημάρχου.

Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα εμείς οι Πόντιοι ξέρουμε, πως ηθικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον του κυρίου Μπουτάρη, είναι ο ίδιος ο κύριος Μπουτάρης. Οι πολίτες μπορούν να αναγνωρίσουν το μείζον, εκείνο το ¨χέστηκα¨ που ξεστόμισε για τη Γενοκτονία των προγόνων μας. »Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ θερμά τον κύριο Μπουτάρη για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει να με εκλέξει δήμαρχο Θεσσαλονίκης»

Παναγιώτης Ψωμιάδης