Ελλάδα|16.01.2019 18:15

Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: «Σε πέντε δευτερόλεπτα στον πάτο»

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την πτώση αεροπλάνου στο Μεσολόγγι. Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πτώση του διθέσιου μονοκινητήριου ιδιωτικού αεροπλάνου έγινε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Μεσολόγγι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικρό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο πιλότος.

Ο πιλότος είναι πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, μηχανικός, πρόσφατα συνταξιούχος και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, έχει τουλάχιστον ένα μικρό παιδί και κατοικεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως, στην Πάτρα.

Σε συναγερμό έχει τεθεί η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και το Λιμενικό και η Πυροσβεστική που έχουν αρχίσει έρευνα για την τύχη του πιλότου. Η τελευταία επαφή μαζί του ήταν στις 12:29. Το αεροσκάφος έκανε πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τη συντριβή, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το ιδιωτικό αεροσκάφος σε πέντε δευτερόλεπτα είχε πάει στον πάτο. Δεν έμεινε καθόλου στην επιφάνεια έτσι ώστε μια βάρκα, κάτι, να προλάβαινε να το προσεγγίσει».

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ήδη σκάφη του Λιμενικού και σπεύδουν άλλα δύο, ενώ στις έρευνες στη θάλασσα παίρνουν μέρος και ψαράδες με τα σκάφη τους. Στην περιοχή έσπευσε και ελικόπτερο τύπου Super Puma για να πάρει μέρος στις έρευνες. Οι έρευνες επικεντρώνονται κοντά στο χωριό Κρυονέρι.

Βατραχάνθρωποι από την Αθήνα έρχονται στο Κρυονέρι, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες εντοπισμού του διθέσιου αεροσκάφους που κατέληξε στην θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κηλίδες πετρελαίου οπότε οι έρευνες επικεντρώνονται σε εκείνο το σημείο.

Μεσολόγγιπιλότοςαεροσκάφος