Ελλάδα | 15.06.2021 15:48

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Στο Πρωτοδικείο η τύχη της - Εντός της ημέρας η απόφαση

Newsroom

Μέσα στην ημέρα το Μονομελές Πρωτοδικείο θα εκδώσει την απόφασή του μετά την κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως κατά της απεργιακής κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Η πλευρά της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία Τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να μην παρακωλυθούν οι πανελλήνιες.

Τι αναφέρουν οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν «Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ αντέτειναν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων σα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.

Όλες οι ειδήσεις

Απεργία 16 Ιουνίου – ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές

Απεργία 16 Ιουνίου - ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν Τραμ και Ηλεκτρικός

Προβληματισμός για τα «μπρος-πίσω» με το AstraZeneca – Κικίλιας: Με το ίδιο σκεύασμα η β' δόση

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα ΕΠΑΛ

Κορονοπάρτι ΑΠΘ: «Το πόδι του είναι πολτοποιημένο», λέει η μητέρα του 23χρονου που παρασύρθηκε από μπουλντόζα

ΠρωτοδικείοΑΔΕΔΥαπεργίαΝίκη Κεραμέως