Ελλάδα | 06.07.2021 16:26

Κρήτη: Ξεκίνησε διαδικασία αφύπνισης για τον 16χρονο που τραυματίστηκε από βουτιά

Newsroom

Κρίσιμες είναι η επόμενες ώρες για την πορεία της υγείας του 16χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε στον αυχένα στην Κρήτη μετά από βουτιά στα Φαλάσαρνα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Σύμφωνα με το cretalive, ξεκίνησε η διαδικασία αφύπνισης του αγοριού και μετά την αφύπνιση θα εξεταστούν τα νευρολογικά ευρήματα από τους γιατρούς, προκειμένου να διαπιστωθεί και το μέγεθος του προβλήματος.

Σύμφωνα με τος γιατρούς, η πολύωρη εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε το παιδί στην αυχενική μοίρα τη Δευτέρα πήγε καλά και η κατάσταση της υγείας του αγοριού είναι σταθερή. «Έγινε σπονδυλοδεσία, και το χειρουργείο πήγε καλά. Ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν αυτή την ώρα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του» δήλωσε στο cretapost ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν κι άλλες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάκωση νωτιαίου μυελού.

Σε διακοπές βρισκόταν ο 16χρονος

Σε διακοπές στα Χανιά βρισκόταν ο 16χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε, όταν βούτηξε με το κεφάλι στη θάλασσα. «Βούτηξε από τα βράχια μέσα στη θάλασσα. Το κεφάλι του δε βρήκε σε βράχο αλλά στην άμμο. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι λουόμενοι, τον έβγαλαν, ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, τον ακινητοποίησαν. Ήρθε το ΕΚΑΒ και πήγαμε στα Χανιά όπου κάναμε αξονική και μας έστειλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας. Τα παιδιά συνέχεια βουτάνε είναι η κακιά η ώρα. Είναι άσχημα τα πράγματα, έχει γίνει ζημιά στον μυελό. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός, οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία» υποστήριξε η μητέρα του νεαρού. 

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Πάνω από 1.500 κρούσματα – Τι είπε ο Αρκουμανέας

Δικαστική απόφαση για την τραγωδία Μάνδρα: Αποζημίωση σε οικογένεια θύματος

Πάτρα: Διασωληνώθηκε η 27χρονη που είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Φωτιά στην Κύπρο: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με τις φλόγες

νοσοκομείοΚρήτηβουτιά