Ελλάδα|09.08.2021 12:55

Φωτιά Εύβοια: «Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής» - Συγκλονίζει πυρόπληκτος

Newsroom

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία πυρόπληκτου από την περιοχή Κυπαρίσσι στην Εύβοια που είδε τη φωτιά να καταστρέφει το σπίτι του τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής. Ο κ. Καραβάς μίλησε στο Open υπογραμμίζοντας πως αυτά που χάθηκαν «δεν επανέρχονται».


«Πίσω από το σπίτι υπήρχε ένα παλιό καλύβι. Όταν είδα να καίγεται αυτό το παλιό καλύβι αμέσως πήρα τηλέφωνο την Πυροσβεστική, γιατί άνοιξα το λάστιχο μέχρι εδώ και νερό στο χωριό δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε νερό. Παίρνω την Πυροσβεστική και το μόνο που με πήρα πίσω και μου λένε κύριε Καραβά φύγε λέει άστο σπίτι να πάει να καεί. Αυτή ήταν η γραμμή. Σας παρακαλώ λέω, ένα πυροσβεστικό αν έρθει αυτή τη στιγμή εγώ το σπίτι το σώζω. Να ρίξουμε εκατό κιλά νερό στο άλλο το σπίτι που καίει. Δεν ήρθανε. Καθόμουνα. Ό,τι μπόρεσα να κάνω το έκανα», είπε αρχικά ο κάτοικος.

Στη συνέχεια δείχνοντας μια απόθήκη που έγινε στάχτη συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή είδα το αποθηκάκι εδώ δίπλα να πιάνει φωτιά. Κατάλαβα ότι δεν έχει επιστροφή». «Αυτοί είναι οι κόποι μιας ζωής των γονιών μου. Επειδή εγώ σαν αστυνομικός δεν ήμουν εδώ τα πρώτα χρόνια υπηρετούσα Κρήτη, Ρόδο, Αθήνα, ήρθα τα τελευταία χρόνια εδώ πέρα. Αυτοί είναι οι κόποι μιας ζωής των γονιών μου. Η μητέρα μου να δουλεύει στο σκαλιστήρι και ο πατέρας μου ήταν αγροφύλακας εδώ στην περιοχή. Αυτά δεν επανέρχονται», είπε έπειτα. 

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά – Εύβοια: Μαζική φυγή κατοίκων και παραθεριστών

Φωτιά: Σύσκεψη για πυρόπληκτους, δήλωση Μητσοτάκη, Υπουργικό Συμβούλιο και συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα

Φωτιά Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο – Η βιβλική καταστροφή από ψηλά

Φωτιά Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες ότι ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη διασπορά στην Κρήτη - «Θα ζήσουμε ό,τι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα»

Εύβοιαφωτιά τώραφωτιάπυρκαγιάπυρόπληκτοι