Ελλάδα|13.08.2021 13:58

Φωτιά Εύβοια: Η ιστορία πίσω από τη συγκλονιστική φωτογραφία της μικρής Βαλεντίνας

Newsroom

Τη συγκλονιστική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία της μικρής Βαλεντίνας, η οποία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και έγινε σύμβολο της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές που έκαιγαν την Εύβοια για περισσότερο από μία εβδομάδα, έδωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Μιλώντας στο Star, εξήγησε ότι η φωτογραφία της κόρης της, που την απεικονίζει να κλαίει ενώ κοιτά τον τόπο της να καταστρέφεται από τις φωτιές, τραβήχτηκε από τον Γιώργο Μουτάφη τη στιγμή που οι οικογένεια έβλεπε τις φλόγες να πλησιάζουν το σπίτι τους.

«Βλέπουμε τις φλόγες, ήμαστε απέναντι. Και λέω στον άντρα μου: Πάμε, φεύγουμε, ας καεί το σπίτι, ας καούν τα πάντα», αναφέρει η μητέρα του κοριτσιού. «Φύγε εσύ, μου είπε. Του λέω “δεν σε αφήνω, θέλω να φύγουμε μαζί”, δηλώνει η μητέρα της Βαλεντίνας ενώ και το μικρό κορίτσι ακούγεται να λέει «κάηκε όλο, φοβήθηκα».

«Τρελάθηκα, ούρλιαζα και έκλαιγα»

Η μητέρα της Βαλεντίνας, συγκλονισμένη από την καταστροφική πυρκαγιά, περιέγραψε στο Star τις στιγμές αγωνίας που έζησε με την οικογένειά της όταν οι φλόγες έφτασαν στο σπίτι τους.  «Έριξαν νερό γύρω γύρω. Μόλις έριξαν νερό ήρθε πιο κοντά η φλόγα. Από εκείνη τη στιγμή, τρελάθηκα, έφυγα απέναντι και έκλαιγα, ούρλιαζα, έπιανα τα μαλλιά μου, το παιδί μου έκλαιγε». 

Πάντως, σιγά, σιγά το κοριτσάκι και η υπόλοιπη οικογένεια δείχνουν να συνέρχονται από το αρχικό σοκ της καταστροφής. με τη μικρή Βαλεντίνα να δηλώνει ότι τώρα είναι «μια χαρούμενη πριγκίπισσα».

Η ανάρτηση του φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει. H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά.

Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπεί μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε. 

Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε απο το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν  είσαι γονιός ξέρεις πως να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!

Όλες οι ειδήσεις

Ενίσχυση του Μαξίμου και… υπομονή για τον «μεγάλο» ανασχηματισμό

Φωτιά Εύβοια: Νέα πυρκαγιά στο Μίστρο – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Κορονοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Αυξημένες πιθανότητες να μεταδοθεί από εμβολιασμένους

Ιωάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

φωτιάΕύβοιαπυρκαγιά