Ελλάδα|06.09.2021 11:03

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε αναστολή 188 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε Ξάνθη και Δράμα

Newsroom

Σε αναστολή οδηγήθηκαν 92 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους στον χώρο της Υγείας, κατ’ εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με το Open, πρόκειται για το 14% των εργαζομένων του ΓΝΞ το οποίο μεταφράζεται σε 5 γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Η απομάκρυνση των εν λόγω εργαζομένων έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση υπό τη μορφή στάσης εργασίας έξω από το Νοσοκομείο, με τους υγειονομικούς να αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας και να εκφράζουν τους έντονους προβληματισμούς τους για την επόμενη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά και την απομάκρυνση όσων εργαζόμενων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.Tο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου άλλωστε τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, εκφράζοντας ωστόσο την έντονη δυσφορία του για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μέτρου και τις επιπτώσεις του στο σύστημα Δημόσιας Υγείας της Ξάνθης.

Δράμα: Αν δεν βρεθούν λύσεις πάμε σε αναστολή του νοσοκομείου

Την ίδια ώρα 96 υγειονομικοί στο νοσοκομείο της Δράμας έχουν τεθεί σε αναστολή, χωρίς να υπολογίζονται όσοι λείπουν σε άδειες, και κάποιοι εξ αυτών θα τεθούν σε αναστολή επειδή είναι ανεμβολίαστοι. Πρόκειται για ένα ποσοστό 18% στο σύνολο των εργαζομένων. Μιλώντας στο ράδιο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ιωάννης Παπαδόπουλος, τόνισε πως «αν δεν βρεθούν γρήγορες λύσεις η αναστολή του προσωπικού, θα φέρει και την αναστολή του νοσοκομείου». Σημειώνεται ότι τον Μάιο προκηρύχθηκε η πρόσληψη 18 αναισθησιολόγων για όλα τα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διαδικασία προχώρησε, ωστόσο από τις 18 θέσεις καλύφθηκαν μόνο οι τρεις. Για τις 15 θέσεις δεν υπήρχε καν εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Πέλεκυς» και για ιδιώτες υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν – Νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας

Κυβέρνηση: Ποντάρει στην οικονομία - ανησυχεί για την πανδημία

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην πεζοναύτης σκότωσε 4 άτομα – Ανάμεσά τους και βρέφος

Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα το λαϊκό προσκύνημα της σορού του – Την Πέμπτη η ταφή στο Γαλατά Χανίων

Ξάνθηεμβολιασμόςανεμβολίαστοινοσοκομείαυποχρεωτικός εμβολιασμόςΔράμααναστολή