Ελλάδα|17.09.2021 19:08

Τσουμούρ’, ένα ποντιακό πρωινό

Newsroom

Θα μπορούσε να είναι ένα φαγητό από την cucina povera, την κουζίνα της ιταλικής αγροτιάς. Είναι όμως ένα ποντιακό πιάτο, γρήγορο και θρεπτικό, αγαπημένο ιδίως των παιδιών, που γίνεται συνήθως για να αξιοποιηθούν τα υπολείμματα του ψωμιού.

Το τσουμούρ’ παρασκευάζεται με ψωμί (ή ψίχα ψωμιού, απολάδ’ όπως τη λένε οι Πόντιοι), αβγά και ιδανικά αγνό φρέσκο βούτυρο.

Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» το προτείνουν ως ένα πρωινό που θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια για μια απαιτητική ημέρα, στο σχολείο ή στη δουλειά. Η συνταγή είναι για δύο άτομα.

  • 4 αυγά 
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους 
  • 125 γρ. βούτυρο 
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λιώνουμε το βούτυρο και φρυγανίζουμε το ψωμί. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Το τσουμούρ’ μπορεί να σερβιριστεί σκέτο ή με μία κουταλιά γιαούρτι.

Σάββας Καρίπογλου

Πηγή: pontosnews.gr

Όλες οι ειδήσεις

EUMED 9: Ξεκίνησε η Σύνοδος - Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο

Efood: Σάλος με την αλλαγή εργασιακού καθεστώτος - Τι απαντά η εταιρεία

Πανεπιστήμια: Τα μέτρα προστασίας για τη δια ζώσης λειτουργία των ΑΕΙ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Κορονοϊός: Συγκινητικές ιστορίες γιατρών - Ασθενής πέθανε μία μέρα πριν γίνει πατέρας

Βραζιλία: Έγκυος επιχειρεί να πηδήξει από το παράθυρο

φαγητόσυνταγή