Ελλάδα|24.01.2019 16:35

Ρόδος: «Μαξιλάρι» στον νόμο Παρασκευόπουλου ψάχνει ο 23χρονος που βίασε ΑμεΑ

Newsroom

Ο 23χρονος Ρομά που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος με την κατηγορία του βιασμού 19χρονης ΑμεΑ από κοινού με τον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, φέρεται να ψάχνει «μαξιλάρι» στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. 

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική Ρόδου», ο 23χρονος, που έχει κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενος, δεν μεταφέρθηκε στις δικαστικές φυλακές της Τρίπολης, όπως είχε προγραμματιστεί. Το πρωί της Τετάρτης αποφασίστηκε η μεταγωγή του την Πέμπτη στις δικαστικές φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατούνται και οι κατηγορούμενοι για τον φόνο της Τοπαλούδη, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα υλοποιηθεί η απόφαση, καθώς πλέον ο συνήγορος υπεράσπισής του, Γιάννης Χριστοδούλου, προγραμματίζει να υποβάλει αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, σε εφαρμογή του «νόμου Παρασκευόπουλου» ή επικουρικώς την προσωρινή του κράτηση σε ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα, λειτουργός της Πρόνοιας κατέθεσε την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας ότι ο 23χρονος, τον οποίο γνωρίζει από μικρή ηλικία πάσχει από επιληψία και έχει χαμηλό IQ ως και συνείδηση καθώς προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά προβλήματα. Ο 23χρονος, μεταφέρθηκε την ίδια μέρα φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίσει και την περαιτέρω μεταχείρισή του.

Σε κάθε περίπτωση το αν εμπίπτει στον «νόμο Παρασκευόπουλου» ή μη αναμένεται να κριθεί είτε απευθείας από την ανακρίτρια είτε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναλόγως με το πού θα απευθύνει την αίτησή του ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Πηγή: dimokratiki.gr

βιασμόςνόμος ΠαρασκευόπουλουΡόδοςΑμεΑ