Ελλάδα | 07.10.2021 20:54

Χρυσή Αυγή: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές» - Διαδηλώσεις για τον 1 χρόνο από την καταδίκη

Newsroom

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από μέλη κινημάτων, οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων, μπροστά στο Εφετείο Αθηνών.

(eurokinissi)

Ταυτόχρονα, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, καθώς πλήθος κόσμου θέλησε να συμμετέχει στις πορείες για τον έναν χρόνο από την ιστορική καταδίκη των νεοναζί. Φυσικά η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και η σημασία της επανέρχεται συνεχώς στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, με κύρια αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με τις ακροδεξιές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Νέο Ηράκλειο.

(eurokinissi)

Μάγδα Φύσσα: Δεν μπορεί η χώρα να αντέξει άλλο νεκρό

(InTime Photos)

(InTime Photos)

Στη συγκέντρωση που παραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έδωσε το «παρών» και η Μάγδα Φύσσα, η οποία συγκλόνισε με τις δηλώσεις που έκανε έξω από το Εφετείο. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν το: «έξω οι φασιστές από τη γειτονιά μας».

(InTime Photos)

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Μάγδας Φύσσας

Με δηλώσεις της έξω από το Εφετείο η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Όλοι θυμόμαστε την περυσινή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει», είπε, ενώ σχολίασε τις επιθέσεις μελών ακροδεξιών οργανώσεων, τις τελευταίες μέρες. «Ήταν πάντα έτσι, αλλά δεν τα βλέπαμε και τώρα τα βλέπουμε τα περιστατικά», υπογράμμισε και τόνισε: «Είναι ακριβώς ίδιες επιθέσεις, με ίδια στρατηγική, να το λάβουν υπόψιν οι αρμόδιοι. Δεν νομίζω ότι αυτή η χώρα μπορεί να αντέξει άλλον ένα νεκρό. Απεύχομαι να έχουμε άλλα θύματα».

Αντιφασιστικό κάλεσμα και στη Θεσσαλονίκη

(InTime Photos)

Και στη Θεσσαλονίκη, στον απόηχο των περιστατικών της Σταυρούπολης και του Ευόσμου, το «παρών» στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας έδωσαν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες.

(InTime Photos)

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου ενώ ακολούθησε πορεία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα καταργήσετε τη συμφωνία με τη Γαλλία με ένα νόμο κι ένα άρθρο;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα αλλάξουμε τη Συμφωνία στο άρθρο για τους στρατιώτες έξω από τη χώρα μας

Κακοκαιρία Αθηνά: Μεγάλη ανησυχία - Έρχονται καταιγίδες σε πυρόπληκτες περιοχές σε Εύβοια και Δ. Ελλάδα

Κηρύγματα μίσους από Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές: Μπλόκο από Νικολάου

Πέτρος Φιλιππίδης: Την παραπομπή του σε δίκη ζητεί ο εισαγγελέας

Αυτοψία στα επικίνδυνα ρέματα της Αττικής: Βίλες μέσα σε κοίτες, μάντρες σπιτιών σε όχθες

ΕφετείοΜάγδα ΦύσσαΧρυσή Αυγήσυγκεντρώσεις