Ελλάδα | 01.11.2021 18:28

Θεσσαλονίκη – Εκβιασμός δημάρχου Ωραιοκάστρου: Όσα ανέφερε ο ίδιος στο ethnos.gr

Newsroom

Τουλάχιστον επί έξι μήνες το κύκλωμα των φερόμενων εκβιαστών παρακολουθούσε στην προσωπική ζωή του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, κατά δήλωση του τελευταίου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε, έβλεπε ανθρώπους να τον επιτηρούν διακριτικά, όταν έβγαινε από το δημαρχείο, όταν έφτανε στο σπίτι του, όταν διασκέδαζε με φίλους του στην παραλία, αλλά και όταν έπαιζε με τα παιδιά της αδελφής του σε παιδική χαρά. Μάλιστα, βρήκε η αστυνομία και το σπίτι του παραβιασμένο, ένα βράδυ που ο δήμαρχος διανυκτέρευσε στους γονείς του.

 Ρεπορτάζ: Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του φερόμενου κυκλώματος εκβιαστών και του μεγαλύτερου αδελφού του δημάρχου Ωραιοκάστρου βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες δέκα μέρες. Το κύκλωμα, προκειμένου να μη δημοσιοποιήσει βίντεο με προσωπικές στιγμές του δημάρχου, όπως υποστήριζε, ζήτησε αρχικά το ποσό των 60.000 ευρώ. Όταν ο αδελφός του δημάρχου τους είπε ότι το ποσό αυτό δεν μπορεί να βρεθεί άμεσα, του ζήτησαν 40.000 ευρώ.

«Από την πρώτη στιγμή πήγα στην αστυνομία, διότι δεν έχω να κρύψω τίποτα. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι αισθάνομαι ότι κάποιοι προσπάθησαν να εισβάλουν στην προσωπική και ιδιωτική μου ζωή», ανέφερε ο κ. Τσακίρης. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με τους φερόμενους εκβιαστές ήταν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όταν επέστρεφε από ιδιωτικό ταξίδι στη Βουλγαρία. Είδε ότι τον τραβούσαν φωτογραφίες, τους ζήτησε το λόγο και εκείνοι άρχισαν να τον βρίζουν χυδαία.

Υπόνοιες για πολιτικές σκοπιμότητες

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανέφερε στο ethnos.gr ότι οι εκβιαστές δεν του είπαν ποτέ το περιεχόμενο του βίντεο που είχαν στην κατοχή τους. Μιλούσαν μόνο με τον αδελφό του, ο οποίος φέρεται να αναγνώρισε ως γνωστό του κάποιον από αυτούς. 

Δόθηκε το ραντεβού για την παράδοση των 60.000 ευρώ, τα οποία ήταν προσημειωμένα και η αστυνομία συνέλαβε τρεις από τους δράστες. Δύο άντρες 46 και 66 ετών και μία 22χρονη, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους. Η έρευνα από την αστυνομία συνεχίζεται, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκεται πολιτικός αντίπαλος του κ. Τσακίρη, αφού φέρεται να τον κατονόμασε ένας από τους συλληφθέντες κατά την απολογία του. Ο κ. Τσακίρης, κληθείς να σχολιάσει αυτό το ενδεχόμενο, ανέφερε ότι «μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η πολιτική αντιπαλότητα μπορεί να έχει θέση σε ένα τέτοιο γεγονός».

Να σημειωθεί ακόμα ότι μέλη του κυκλώματος εκβιαστών φέρονται να είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ και πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου.

ΘεσσαλονίκηαστυνομίαΩραιόκαστροσυλλήψειςδήμαρχοςεκβιασμός