Ελλάδα|01.11.2021 11:41

Ρουμανία - Κορονοϊός: Ασθενείς λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητά τους

Newsroom

Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Ρουμανία σε σχέση με το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού καθώς η χώρα καταγράφει καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς και το Σύστημα Υγείας της χώρας είναι υπό κατάρρευση.

Η Ρουμανία είναι αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κορονοϊού καταγράφοντας καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς αφού μόλις την Τετάρτη σημειώθηκε νέο «μαύρο» ρεκόρ με 591 θανάτους.

Τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε καθεστώς ασφυκτικής πίεσης με τη χώρα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο realitatea.net από νοσοκομείο στην επαρχία Μπουζάου και έχουν γίνει viral, είναι αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικρατεί. Ασθενείς με κορονοϊό, για τους οποίους δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη, λαμβάνουν οξυγόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους, τα οποία βρίσκονται παρκαρισμένα έξω από το νοσοκομείο.

«Έχουμε 182 κλίνες για Covid περιστατικά και 17 στις ΜΕΘ και ήδη νοσηλεύονται 242 ασθενείς», λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Claudiu Damian, ενώ μία γυναίκα περιγράφει στην κάμερα πως για 24 ώρες περίμενε στο αυτοκίνητό της μαζί με την άρρωστη μητέρα της, μέχρι να βρεθεί κλίνη.

ΚορονοϊόςΜΕΘΡουμανία