Ελλάδα | 19.12.2021 09:44

Πάτρα - Επίθεση αρνητών στην αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Θα πάω στον εισαγγελέα»

Newsroom

Αποφασισμένη να καταφύγει στη δικαιοσύνη είναι η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου για την τρίτη κατά σειρά επίθεση που δέχτηκε από ομάδα αρνητών του κορονοϊού στην Πάτρα. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα για να διερευνηθεί το περιστατικό και η δράση της ομάδας αντιεμβολιαστών.

Η κυρία Μαστοράκου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η επίθεση σε βάρος της έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ημερίδας για τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την 6 ΥΠΕ. Έξω από το ξενοδοχείο όπου γινόταν η ημερίδα είχε συγκεντρωθεί ομάδα αρνητών και αντιεμβολιαστών που απαιτούσε να κατέβει η κυρία Μαστοράκου για να της δώσουν ένα έγγραφο, το οποίο έγραφε ότι τα εμβόλια έχουν δηλητήριο.

«Πράγματι, στο τέλος της ημερίδας κατεβήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας. Δεν ήθελαν κανέναν άλλον, παρά μόνο εμένα να μου επιδείξουν αυτό το έγγραφο, το οποίο αρνήθηκα να παραλάβω και είπα ότι αρμοδίως να το στείλουν στον Ιατρικό Σύλλογο να εξεταστεί. Μου απάντησαν ότι δεν έχω μόνο εγώ δικαίωμα δημόσιου λόγου, αλλά κι εκείνοι και όταν απομακρύνθηκα με αποκάλεσαν δολοφόνο και με κατηγόρησαν ότι δηλητηριάζω τα παιδιά τους», δήλωσε η κ. Μαστοράκου.

Μάλιστα, όπως τόνισε την ακολούθησαν μέχρι το πάρκινγκ, όπου φυσικά επενέβη η ασφάλεια και διέφυγε με ταχύτητα. Η ίδια είχε δηλώσει το Σάββατο στο pelop.gr ότι στο πάρκινγκ: «με ακολούθησαν και άρχισαν να φωνάζουν περισσότερο, με τράβηξαν από το χέρι και συνέχισαν την λεκτική επίθεση προς το μέρος μου».

Πρώην μέλος του Ιατρικού Συλλόγου ο ηγέτης των αρνητών

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, ο ηγέτης της ομάδας των αρνητών είναι ένας συνταξιούχος ψυχίατρος, πρώην μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. «Αυτή η ομάδα προσπαθεί εδώ και καιρό να ενοχοποιήσει το εμβόλιο και να πείσει τους πολίτες ότι υγειονομικά συμβάντα μετά από το εμβόλιο είναι παρενέργειες του, προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τη φήμη ότι πεθαίνουν άνθρωποι διπλά εμβολιασμένοι που είναι στο νοσοκομείο, ενώ κάτι τέτοιο δε συμβαίνει», επισήμανε.

«Αύριο θα καταφύγω στον εισαγγελέα να καταγραφεί το συμβάν και θα ζητήσω μια προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί ποια είναι αυτή η ομάδα και να αποδείξουν ενώπιον της δικαιοσύνης αυτά που λένε, τα οποία είναι απαράδεκτα», σχολίασε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, η ομάδα αυτή έχει αιτηθεί σε σταθμούς της πόλης να βρεθούν μαζί της στην πλατεία με κόσμο, να αντιπαρατεθούν σε επιστημονικό επίπεδο και να αποδείξουν ότι το εμβόλιο περιέχει δηλητήριο. «Αυτή η ομάδα δε μιλάει ποτέ για τον κορονοϊό αλλά μόνο για το εμβόλιο. Αλλοιώνουν την πραγματικότητα, διασπείρουν fake news και παρασύρουν κόσμο», τόνισε η κυρία Μαστοράκου.

αρνητές της επιδημίαςεπίθεσηΠάτρα