Ελλάδα | 03.01.2022 11:00

Πιστοποιητικό νόσησης: Πότε η ΚΥΑ για λήψη με rapid test σε εμβολιασμένους εργαζόμενους

Newsroom

Εντός της ημέρας αναμένεται η ΚΥΑ για το θέμα του πιστοποιητικού νόσησης των εμβολιασμένων εργαζόμενων που νόσησαν με κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι θα ορίζει η απόφαση

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Γκάγκα, σημείωσε πως η ΚΥΑ θα ορίζει ότι για τους εμβολιασμένους που θα νοσήσουν με κορονοϊό, δεν θα χρειάζεται να γίνεται μοριακό τεστ για να είναι δικαιολογημένη η απουσία τους από την δουλειά, θα αρκεί να κάνουν rapid test. Αντίθετα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ, και εφόσον βγει θετικό, να το καταθέτουν ώστε να λάβουν την άδεια που τους αναλογεί.

Τι αλλάζει στο πιστοποιητικό νόσησης για τις πτήσεις εσωτερικού

Αλλαγές σχετικά με το πιστοποιητικό νόσησης ανακοίνωσε την Πέμπτη και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι οποίες αφορούν τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο (pcr) και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) μέρες μετά από αυτόν.

Σε σχέση με την προηγούμενη Νotam η αλλαγή είναι στον χρόνο έκδοσης του πιστοποιητικού που από τις 30 μέρες μετά τη νόσηση που προβλεπόταν πριν, τώρα μπορεί να εκδίδεται 14 μέρες μετά τη νόσηση.

ειδήσεις τώρακυβέρνησηπιστοποιητικόΚορονοϊόςμοριακό τεστrapid test