Ελλάδα | 03.01.2022 11:47

Άρτα: Συνελήφθησαν ο πατέρας και ένας θείος του 16χρονου που σκότωσε συγγενή και αυτοπυροβολήθηκε

Newsroom

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Άρτας ο 16χρονος που πυροβόλησε και να σκότωσε τον 33χρονο θείο του κατά λάθος στο κυνήγι και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Η τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο ανήλικος βγήκε για κυνήγι μαζί με άλλα οκτώ άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν ο πατέρας του και δύο θείοι του, αδέλφια του πατέρα του. Σε κάποια στιγμή η ομάδα χώρισε. Ο 33χρονος με τον 16χρονο πήραν θέση σε έναν ελαιώνα και οι υπόλοιποι σε ένα άλλο σημείο, κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα. Από λάθος ο 16χρονος πέρασε τον 33χρονο για θήραμα και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Μόλις ο 16χρονος αντιλήφθηκε την τραγωδία, άρχισε να φωνάζει «βοήθεια». Τον άκουσε ο πατέρας του και η υπόλοιπη ομάδα των κυνηγών και έτρεξαν αμέσως στο σημείο που προερχόταν η κραυγή. Πρώτος έφτασε ο πατέρας του 16χρονου και είδε το γιο του να έχει στραμμένο το όπλο επάνω του και αυτοπυροβολείται.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί πολύ βαριά στον αριστερό πνεύμονα και στο αριστερό ημιιθωράκιο και να δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο της πόλης. Οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του 16χρονου και το δεύτερο θείο του, ο οποίος του έδωσε την καραμπίνα για το κυνήγι. Ο πατέρας του κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ο θείος του για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της δασικής νομοθεσίας.

Άρτανοσοκομείοειδήσεις τώρακυνήγιόπλο