Ελλάδα|04.01.2022 09:27

Τα σχολεία αλλάζουν με το μάθημα ΕΥ ΖΗΝ: «Σεισμός» με τη νέα μοριοδότηση προσλήψεων

Newsroom

Τα εργαστήρια δεξιοτήτων έχουν μπει για καλά στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν τα νέα υποχρεωτικά μαθήματα που υπάγονται στις ενότητές τους!

Το σχολείο αλλάζει και οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν εκτός των άλλων διδασκαλία στους μικρούς μαθητές πάνω στην ενότητα ΕΥ ΖΗΝ μαζί με την σεξουαλική αγωγή για πρώτη φορά φέτος.

Με βάσει τις παραπάνω εξελίξεις στις σχολικές μονάδες το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου με την Υπογραφή του καταξιωμένου καθηγητή Ιατρικής Χαράλαμπου Γώγου 9μηνο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Αγωγή Υγείας που αφορά και μοριοδοτεί πάνω από 250.00 εκπαιδευτικούς και άλλους τόσους τελειόφοιτους και απόφοιτους παιδαγωγικών τμημάτων και καθηγητικών σχολών.

Το 9μηνο (400 ωρών) σεμινάριο που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα έχει προκαλέσει «σεισμό» σε αδιόριστους, αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς καθώς καταπιάνεται με τις τρεις ενότητες του ΕΥ – ΖΗΝ.

- ΥΓΕΙΑ: Διατροφή- Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια

- Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη

- Σεξουαλική Αγωγή

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να έλθουν σε επαφή οι εκπαιδευόμενοι με: α) με το πρόγραμμα ΕΥ - ΖΗΝ στα σχολεία β) κρίσιμες πτυχές που αφορούν την υγεία, τη διατροφή και την αυτομέριμνα στα σχολεία, γ) τα ζητήματα της ασφάλειας και της πρόληψης στο πλαίσιο της σύγχρονης κοινωνίας της διακινδύνευσης καθώς δ) θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική και την προσωπική ευημερία του ατόμου και ιδιαίτερα των παιδιών και των εφήβων.

Ελάχιστο κόστος για όλους τους τους εκπαιδευτικούς

Οι θέσεις κλείνουν γρήγορα καθώς οι αιτήσεις μέσα σε 3 ημέρες μετά την ανακοίνωσή του σεμιναρίου έχουν ξεπεράσει τι 1500 – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η νέα επιμόρφωση έχει δημιουργήσει τεράστια τάση στον κύκλο των εκπαιδευτικών που προσπαθούν να προλάβουν τους πίνακες ή να κατοχυρώσουν έξτρα μόρια σε περίπτωση μελλοντικής αλλαγής του συστήματος διορισμών.

Όπως είναι γνωστό η Υπουργός Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει πως βρίσκονται σε επεξεργασία νέου συστήματος προσλήψεων! 

Αύξηση των σεμιναρίων που ζητούνται

Έτσι και αλλιώς ο προηγούμενες αλλαγές σε ότι αφορά τα σεμινάρια «ψυλλιάζουν» τους εκπαιδευτικούς πως μία αύξηση των σεμιναρίων που ζητούνται και μοριοδοτούν δεν είναι επιστημονικό σενάριο. Ήδη αυξήθηκαν για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης αλλά και για τα ΣΔΕ από ένα σε δύο.

Πηγή: alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μοριοδότηση Εκπαιδευτικών – Νέο νόμο: Αύξηση των σεμιναρίων που ζητούνται 

ΑΣΕΠ - Ποιο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Μοριοδοτεί προσλήψεις το 2022

σχολείαειδήσεις τώραυπουργείο Παιδείας