Ελλάδα|19.01.2022 08:37

Θεσσαλονίκη: Σε τι οφειλόταν τελικά ο απόκοσμος ήχος που αναστάτωσε τους κατοίκους- Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ εξηγεί

Newsroom

Το πρόβλημα δεν ήταν οι εξωγήινοι, ούτε τα υπόγεια κορονοπάρτι αλλά ένας μηχανισμός σε ένα αντλιοστάσιο 2,5 χλμ πιο μακριά από τα Μετέωρα χαμηλότερα τόνισε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Άγις Παπαδόπουλος μιλώντας στο OPEN για τον απόκοσμο ήχο που αναστάτωσε τις προηγούμενες μέρες τους κατοίκους των Μετεώρων, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Άγι Παπαδόπουλο ο συγκεκριμένος μηχανισμός δημιουργούσε ένα μεταλλικό ήχο και επειδή ο αγωγός μέχρι το υδραγωγείο περνάει από βραχώδες έδαφος υπήρχαν φαινόμενα συντονισμού και ενίσχυαν το θόρυβο. Έτσι δεν ακουγόταν εκεί που γινόταν ο θόρυβος αλλά δύο χιλιόμετρα πιο κάτω. «Οι ώρες που συνέβαινε αυτό είναι οι ώρες που έπεφτε σημαντικά η κατανάλωση νερού, οπότε αυξάνεται η πίεση στο δίκτυο και επομένως ενισχύεται το ηχητικό κύμα».

Η ΕΥΑΘ ενημερώθηκε για τον απόκοσμο θόρυβο την περασμένη Παρασκευή και όλες αυτές τις μέρες κλιμάκιο της εταιρίας επιχειρούσε στο σημείο για να λύσει το μυστήριο. «Το έψαξαν τα στελέχη της εταιρείας επί τρεις μέρες και όταν αποκλείστηκαν όλα τα αίτια και έγιναν κάποιες ρυθμίσεις και τελικά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε ο θόρυβος».   

Θεσσαλονίκηήχοςειδήσεις τώραΕΥΑΘαγωγός νερούΜετέωρα