Ελλάδα | 21.01.2022 16:39

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τα μηνύματα και οι κλήσεις στο κινητό - Τι δηλώνει ο δικηγόρος της Γεωργίας

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Τυπωμένα μηνύματα και κλήσεις, με τα οποία φαίνονται όλες οι κινήσεις της αλλά και με ποιον μίλησε η 24χρονη Γεωργία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όταν κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, κατέθεσε η 24χρονη στην ανακρίτρια, σύμφωνα με το δικηγόρο της, Θανάση Ζιώγα.

"Στη σημερινή της κατάθεση η Γεωργία προσκόμισε νέα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν τα όσα κατήγγειλε, τα όσα κτηνώδη βίωσε στο ξενοδοχείο. Η Γεωργία μίλησε με θάρρος και με το κεφάλι ψηλά. Δεν υπάρχουν αντιφάσεις στις καταθέσεις της", ανέφερε ο κ. Ζιώγας.

Αιχμές για τις τοξικολογικές

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές, ωστόσο, άφησε αιχμές για την καθυστέρηση της διενέργειας των τοξικολογικών εξετάσεων. Όπως ανέφερε, αν και τα ούρα ελήφθησαν την ίδια μέρα, καθυστέρησε πάρα πολύ η εξέταση αίματος.

"Περιμέναμε ότι θα είχαμε σήμερα τα αποτελέσματα του αίματος και του DNA, ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να αλλάξουν οι κατηγορίες, να γίνουν βαρύτερες και να οδηγηθούν οι ένοχοι στη φυλακή ως προφυλακιστέοι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επιβεβαιώσουν τα όσα κατήγγειλε η Γεωργία. Τα ούρα ελήφθησαν την ίδια μέρα, αλλά έπρεπε να είχε ληφθεί και αίμα", είπε ο κ. Ζιώγας.

Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι η 24χρονη θα χρειαστεί ψυχολογικής υποστήριξης για μεγάλο χρονικό διάστημα και υπογράμμισε ότι ήταν πολύ σημαντική η παρουσία ψυχολόγου στη σημερινή κατάθεση της 24χρονης, διότι "έδωσε στη Γεωργία έναν άλλο αέρα, για να μιλήσει".

Μετά από περίπου δύο ώρες κατάθεση στην ανακρίτρια η 24χρονη έφυγε από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, χωρίς να κάνει καμία δήλωση. Πριν από τη Γεωργία στην ανακρίτρια κατέθεσε ο εργοδότης της, ο οποίος την είχε πάρει από το ξενοδοχείο την επόμενη ημέρα του καταγγελλόμενου βιασμού.

Θεσσαλονίκηανακρίτριαειδήσεις τώραβιασμόςμηνύματα