Ελλάδα | 31.01.2022 11:40

Φάλαινα στον Άλιμο: Σημάδια βελτίωσης έδειξε ο «Σωτήρης» - Τα νεότερα για την υγεία του

Newsroom

Καλά είναι τα νέα για τη νεαρή τραυματισμένη φάλαινα που προ ημερών είχε εμφανιστεί στον Άλιμο. Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης «ΑΡΙΩΝ» στο διαδίκτυο, «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, ο Zιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης».

Εξηγεί μάλιστα πως ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το θηλαστικό απομακρύνθηκε από μόνο του, πλέοντας προς τα ανοιχτά.

Ωστόσο, οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας, ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που η μικρή φάλαινα επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV μίλησαν το πρωί της Δευτέρας και οι Τάνια Δράκου και Κατερίνα Τοπούζογλου, μέλη της ΜΚΟ All for Blue, για όλα όσα έζησαν κατά την επαφή τους με το θηλαστικό που όλοι έχουν αγαπήσει.

Μάλιστα η κυρία Δράκου ήταν αυτή που τραγούδησε στον Σωτήρη προκαλώντας συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Όπως η ίδια λέει στο Ανοιχτό Κανάλι, επέλεξε να πει ένα νανούρισμα που θα τον ηρεμούσε.

«Ήταν μια συλλογική δράση, ήμασταν πολλές ομάδες εκεί για να βοηθήσουμε. Κάναμε όλοι βάρδιες και συνεργαστήκαμε για να τον κρατάμε σωστά και να τον προστατεύουμε. Αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε και δεν θέλαμε να υποστεί τραύμα το ζώο, μιας και από κάτω είχε βράχια», σημείωσε η κυρία Τοπούζογλου.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος Επιτροπής περιβάλλοντος Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου μιλώντας στην εκπομπή επεσήμανε πως ο εντοπισμός της στον Άλιμο επαναφέρει στην επικαιρότητα την ανάγκη άμεσης δημιουργίας εξειδικευμένου κέντρου περίθαλψης για τα κητοειδή.

«Είναι ένα ζήτημα που είχε τεθεί και από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία είχε επεξεργαστεί τα ζητήματα περίθαλψης και φροντίδας των άγριων ζώων και πτηνών και είχε προκρίνει την ανάγκη υιοθέτησης δημόσιου συστήματος υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για τα άγρια ζώα, τα πτηνά και τα κητοειδή», τόνισε.

φάλαιναειδήσεις τώραΆλιμος