Ελλάδα | 14.02.2022 08:40

Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2022 – Ανοίγουν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής

Newsroom

Το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες προχωράει σε άνοιγμα των πινάκων της Ειδικής Αγωγής το επόμενο διάστημα για να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα των πιέσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι εκπαιδευτικοί και τα σωματεία τους για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των πινάκων για την Ειδική Αγωγή (το 2022) και την Γενική Εκπαίδευση (το 2023)

Οι πίνακες Ειδικής Αγωγής, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2020 και σύμφωνα με την παράγραφο δ του άρθρου 64 του Ν. 4692/2020 είναι σε ισχύ για δύο σχολικά έτη, άρα μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Οι πίνακες παραμένουν «κλειστοί» από τον Μάιο του 2019 για τους εκπαιδευτικούς και από τον Ιούνιο του 2019 για το ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που αποφοίτησαν κατά τη διάρκεια αυτών των ετών δεν μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες της ΕΑΕ και αυτόματα χάνουν κάθε πιθανότητα να προσληφθούν. Ταυτόχρονα, όσοι αναπληρωτές βρέθηκαν εκτός πινάκων λόγω του λάθους με το παράβολο των τριών ευρώ παραμένουν αποκλεισμένοι, χάνοντας παράλληλα χρόνια προϋπηρεσίας.

Πώς μπορείτε να μπείτε στους Επικουρικούς Πίνακες της Ειδικής Αγωγής;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στους επικουρικούς πίνακες της Ειδικής Αγωγής μπορείτε να μπείτε με το επιμορφωτικό σεμινάριο που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (έχει παιδαγωγικό τμήμα) σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο φορέα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, το GoLearn  το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας για ένταξη στους επικουρικούς πίνακες και για μοριοδότηση διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Εδώ θα δείτε για την επιμόρφωση που σας μοριοδοτεί και σας εντάσσει στους πίνακες

Η 1η Πανεπιστημιακή Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό

Λίγες θέσεις έχουν μείνει για τη πρώτη στην Ελλάδα αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ εξειδίκευση εκπαιδευτικών αποκλειστικά στον αυτισμό από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ- Δείτε αναλυτικά εδώ.

Η πρώτη πανεπιστημιακή εξειδίκευση στον αυτισμό έρχεται ως έξτρα εξειδίκευση ειδικά στον τομέα του αυτισμού για όσους έχουν πραγματοποιήσει επιμόρφωση ειδικής αγωγής αλλά και γι' αυτούς που δεν έχουν πραγματοποιήσει

Δείτε αναλυτικά εδω

Το άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής

Το alfavita.gr θυμίζει ότι σε ψήφισμά τους εκατοντάδες πτυχιούχοι Ειδικής Αγωγής επισημαίνουν στο Υπουργείο Παιδείας ότι οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ ισχύουν ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ. Με βάση αυτό, οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2020, ισχύουν ως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Αυτο σημαίνει πράγμα ότι πρέπει να ανοίξουν το τρέχον σχολικό έτος και μάλιστα σε χρονικό σημείο που να επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων (έστω των προσωρινών) ως τον Αύγουστο του 2022.

Νέο σύστημα Διορισμών εν ‘όψει και περισσότερα σεμινάρια

Όπως έχει δηλώσει το Υπουργείο Παιδείας, επεξεργάζεται νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών το οποίο αν πάρουμε υπόψη τις αλλαγές που το ίδιο έφερε για το νόμο της επιλογής των στελεχών αλλά και τις αλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί στις προσλήψεις των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας τότε αναμένουμε αύξηση των επιμορφωτικών κριτηρίων και συγκεκριμένα των σεμιναρίων των Πανεπιστημίων.

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών από την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης

ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις 540 θέσεις εργασιακών συμβούλων


ειδήσεις τώρααναπληρωτές εκπαιδευτικοίσχολείουπουργείο Παιδείας