Ελλάδα|06.03.2022 12:59

Απαγωγή Κυπαρίσση: Σεσημασμένοι οι δράστες - Πώς απήγαγαν τον επιχειρηματία

Ευλαμπία Ρέβη

Σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία είναι οι δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 34 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση και το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη. Ανάμεσα τους είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός, που σχεδίασε και εκτέλεσε από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή την απαγωγή του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τη νύχτα της 29ης Δεκεμβρίου ακινητοποίησαν τον 40χρονο επιχειρηματία κοντά στο σπίτι του στο Ντράφι, του πέρασαν χειροπέδες και τον χτύπησαν και στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο. Στον οικισμό «Φοίνικα» Σπάτων λίγο αργότερα έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν μέσα σε άλλο αυτοκίνητο, με το οποίο τον οδήγησαν στο πρώτο κρησφύγετο. Λίγες ημέρες αργότερα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο, ενώ κατά τους δύο και πλέον μήνες της ομηρίας του οι δράστες τον χτυπούσαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, στέλνοντας στη συνέχεια βίντεο στα μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Πέτρου Τζεφέρη, «κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν. Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής».

Μαζί με τους δυο σεσημασμένους κακοποιούς συνελήφθη και μια 39χρονη γυναίκα, η οποία είχε συμμετοχή στην απαγωγή. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Ελληνική Αστυνομίαεπιχειρηματίαςαπαγωγήειδήσεις τώρα