Ελλάδα | 01.04.2022 21:00

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου αντί να ειδοποιήσει τον πατέρα για τον θάνατο του παιδιού τηλεφώνησε σε ιατροδικαστή

Newsroom

Πολλά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τις καταθέσεις των γιατρών να ρίχνουν φως στην απάθεια της Ρούλας Πισπιρίγκου και στην ύποπτη συμπεριφορά της που από την πρώτη στιγμή κίνησε υποψίες. Η αντίδρασή της όταν άκουσε ότι πέθανε το παιδί της δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτή που θα περίμενε κανείς ότι θα είχε μία μάνα που μόλις έχασε το τρίτο της κορίτσι.

Ειδικότερα, στο «φως» της δημοσιότητας έρχονται από το OPEN οι καταθέσεις γιατρών, από τις οποίες γίνεται εμφανές ότι και οι ίδιοι είχαν προβληματιστεί πολλές φορές για τη συμπεριφορά της 33χρονης. Στις καταθέσεις τους δεν αναφέρονται μόνο στον τρόπο που βρισκόταν δίπλα στο παιδί της αλλά και στο πώς αντιδρούσε όταν της έλεγαν για την κατάστασή του.

Ωστόσο, αυτό που τους προκάλεσε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι το πώς είχε αντιδράσει το μεσημέρι που της είπαν ότι η κόρη της δεν τα κατάφερε και έφευγε από τη ζωή. Μάλιστα, μέσα στη δικογραφία υπάρχουν και καταθέσεις γιατρών που αναφέρονται ακριβώς σε αυτή τη συμπεριφορά της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ανακοίνωσαν στη μητέρα ότι η 9χρονη κόρη της δεν είναι πια στη ζωή, εκείνη βγήκε από το δωμάτιο του εντατικολόγου -ο οποίος τής έκανε την ανακοίνωση- και μετέβη στο γραφείο των γιατρών, οι οποίοι της ανέλυσαν τι ακριβώς συνέβη και πώς το παιδί έχασε τη ζωή του.

Η πρώτη της αντίδραση ήταν να τηλεφωνήσει σε ιατροδικαστή

Αναλυτικότερα, γιατρός του «Παίδων» κατέθεσε όσα παράξενα είδε από γονιό ο οποίος μόλις έμαθε ότι το παιδί του έφυγε από τη ζωή και μάλιστα μπροστά στα μάτια του:

«Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα, μας έδινε τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε όντως με τον ιατροδικαστή, αλλά έγινε ο εξής διάλογος με τους γιατρούς:

  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Πάρτε να μιλήσετε με τον ιατροδικαστή της Πάτρας, είναι στο τηλέφωνο
  • Γιατρός: Εμείς δεν έχουμε λόγο να μιλήσουμε με κανέναν. Μόνο με την αστυνομία θα μιλήσουμε, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Να το πάτε στην Πάτρα για να γίνει η νεκροτομή.

Δύο δικηγόροι ανέλαβαν την υπεράσπιση

Σημειώνεται ότι μετέβη στη ΓΑΔΑ ο διορισμένος δικηγόρος της κατηγορούμενης Κωνσταντίνος Ζάρδας, ο οποίος δήλωσε ότι θα μελετήσει τη δικογραφία και είπε ότι είδε «ψύχραιμη και καταβεβλημένη» την εντολέα του.Όπως πρόσθεσε, η 33χρονη «επιμένει στην αθωότητά της» και αμφιβάλλει για τα ποσοστά της τοξικής ουσίας στις εξετάσεις του παιδιού της.

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζάρδα, την υπεράσπιση ανέλαβε ακόμα ένας δικηγόρος. Πρόκειται για τον δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, Όθωνα Παπαδόπουλο ο οποίος μεταβαίνει στην Αθήνα.

«Πράγματι, έγινε μια προσέγγιση από την πλευρά της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζομαι να αναχωρήσω για την Αθήνα, προκειμένου να κάνω μια κουβέντα μαζί της, να μελετήσω φυσικά τη δικογραφία και τα υπόλοιπα έγγραφα και στη συνέχεια θα αποφασίσω εάν θα αναλάβω την υπόθεση» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes, o Όθωνας Παπαδόπουλος.

Τα κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν

1. Έχει σχέση η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας;

Η μικρή Μαλένα πέθανε στις 13 Απριλίου του 2019 στο Νοσοκομείο Παίδων, έχοντας εισαχθεί με λευχαιμία σε πολύ αρχικό στάδιο και η θεράποντες ιατροί εκτιμούσαν ότι η ασθένειά της ήταν ιάσιμη. Η έξι μηνών Ίριδα πέθανε στο σπίτι της οικογένειας, τον Μάρτιο του 2021.

2. Υπάρχουν συνεργοί;

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της αστυνομίας δεν επικεντρώνονται μόνο στις κινήσεις της Πισπιρίγκου, αλλά και σε πιθανούς συνεργούς, ανθρώπους που ίσως τη βοήθησαν ή ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την τραγωδία.

Ρούλα ΠισπιρίγκουπαιδιάθάνατοιΠάτραδολοφονίαειδήσεις τώρα