Ελλάδα | 12.04.2022 20:57

Σοκάρουν οι εικόνες από το σπίτι όπου ζούσαν τα τρία παιδιά στον Άγιο Παντελεήμονα - Στη φυλακή μητέρα και πατριός

Newsroom

Βαριές ποινές επέβαλε το δικαστήριο στη μητέρα και τον πατριό των τριών παιδιών που βρέθηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ο πατέρας περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν τα ανήλικα για μήνες.

Ειδικότερα, το Τριμελές Αυτόφωρο καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή την 30χρονη μητέρα και τον 54χρονο σύντροφό της για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Μάλιστα, δεν είναι μόνο ότι τα διάφορα έντομα «κατάτρωγαν» τα τρία ανήλικα παιδιά. Είναι και ότι αυτοί οι άνθρωποι τα έβγαζαν για επαιτεία, κυκλοφορούσαν χωρίς ρούχα, ξυπόλητα και έτρωγαν από το έδαφος.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό συνέβαινε επί περίπου έναν χρόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Χαρακτηριστικό των σκληρών συνθηκών στο σπίτι που ζούσαν τα παιδάκια είναι το γεγονός πως η πρόεδρος σταμάτησε την προβολή του βίντεο που προβαλλόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, λέγοντας «δεν αντέχω άλλο, σταματήστε».

Κατσαρίδες «έβγαιναν από το στόμα» τους

«Όταν μπήκα και είδα αυτή την κατάσταση. (Τα δύο παιδιά) ήταν ανάσκελα και το ένα, το μωρό, είχε πέσει από το κρεβάτι. Μόνο του κάτω, με τις κατσαρίδες» λέει ο πατέρας των παιδιών, προσθέτοντας πως οι κατσαρίδες «έβγαιναν και από το στόμα του».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν, εκτός από τους αστυνομικούς που μπήκαν στο σπίτι, και γείτονες της 30χρονης που περιέγραψαν το δράμα που ζούσαν τα τρία ανήλικα, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

«Δικαιώθηκε ο άνθρωπος αυτός που έτρωγε ξύλο επί έναν χρόνο. Το είχα δει μπροστά στα μάτια μου, δύο φορές» δηλώνει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας.

γονείςειδήσεις τώραπαιδιάΆγιος Παντελεήμοναςκακοποίηση παιδιώνκακοποίηση